Bilanţul incendiilor din ultimele trei zile: peste 400 de hectare de păşuni şi păduri afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

Peste 400 de hectare de păşuni şi pădure au fost afectate de incendiile de vegetaţie înregistrate în judeţul Hunedoara.

În ultimele 3 zile s-a înregistrat un vârf al acestui an în ceea ce priveşte numărul incendiilor de vegetaţie uscată şi fond forestier în judeţul Hunedoara, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Peste 200 de pompieri, lucrători silvici şi voluntari au luptat, în acest sfârşit de săptămână, pentru lichidarea a 39 de incendii ce s-au extins, înainte de a fi stinse cu mari eforturi, la 409 hectare de teren, dintre acestea 236 hectare fiind litieră de pădure. Eforturile de stingere a incendiilor produse în zona Luncani şi Cernişoara-Florese au fost susţinute de un elicopter al IGAv dotat cu un dispozitiv special pentru eliberarea apei asupra zonelor greu accesibile afectate de ardere”, a informat Anemonda Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În ultimele zile, după adoptarea în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a unei hotărâri privind măsurile de reducere a riscului de incendiu la fondul forestier, pompierii au aplicat 4 sancţiuni în valoare totală de 10.000 de lei pentru igienizarea terenurilor cu foc deschis. Fermierii sau proprietarii de terenuri amendaţi sunt din Beriu, Bucium, Prăvăleni şi Lunca.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Anunţ îngrijorător al Agenţiei de Mediu. Nivelul de poluare a aerului a crescut în judeţul Hunedoara

Incendiile de vegetaţie au dus la moartea unei femei. 200 de hectare de păşuni şi păduri în flăcări

VIDEO Gesturi sfidătoare faţă de poliţişti la o razie în Hunedoara: „Nu vii tu din pădure să-mi ceri mie buletinul”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite