Incendiile de vegetaţie au dus la moartea unei femei. 200 de hectare de păşuni şi păduri în flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

Incendiile de vegetaţie au dus la moartea unei femei. Peste 200 de hectare de păşuni şi păduri au fost afectate de flăcări în judeţul Hunedoara.

Incendiile de vegetaţie uscată au făcut o victimă în judeţul Hunedoara.

GALERIE FOTO

O femeie de 67 de ani din satul Barza, comuna Crişcior, a fost descoperită decedată de pompierii brădeni sosiţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie şi litieră de pădure ce s-a extins pe 3 hectare de teren. Femeia a fost surprinsă de propagarea cu repeziciune a arderii, aceasta fiind găsită într-o zona afectată de incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Peste 200 de hectare de teren, dintre care 139 sunt litieră de pădure, au fost afectate, doar ieri, de 19 incendii izbucnite pe teritoriul judeţului Hunedoara. Pentru limitarea înaintării arderilor şi-au unit forţele peste 200 de pompieri, lucrători silvici, membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari cu maşini de teren ai Travel Raid Orăştie. Intervenţia terestră este susţinută şi astăzi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie care acţionează cu sistemul de stingere (bambi bucket – cu capacitate de 3.000 de litri) pentru stingerea incendiului de litieră produs în pădurea aparţinând localităţii Luncani. Aici incendiul a pârjolit deja 50 de hectare de fond forestier”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Alte 20 de hectare au ars la Vişca, 15 hectare la Abucea, 40 hectare la Căzăneşti, 2 hectare la Vulcan, 4,5 hectare la Petroşani, 3 hectare la Ormindea, 1 hectare la Baru, 3 hectare la Crişcior, 2 hectare la Hărţăgani, 8 hectare la Teiu, 20 de hectare la Stănija, 39 la Vişca, 2 hectare la Sălişte şi 2 hectare la Sibişel.

„Cel mai probabil incendiile de litieră de pădure şi vegetaţie uscată au fost generate de fermierii sau proprietarii de terenuri care au aplicat focul deschis pentru igienizarea terenurilor”, a informat ISU Hunedoara.
Fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.500 de lei, dosar penal şi sistarea subvenţiilor din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Ard pădurile judeţului Hunedoara. Imaginile dezastrului care a cuprins 200 de hectare

Şeful ISU Hunedoara, vindecat de Covid-19. Viorel Demean a fost externat după două săptămâni de îngrijire

VIDEO Val de incendii de vegetaţie uscată în judeţul Hunedoara: focul a cuprins peste 130 de hectare

Ritualurile medievale cu care românii „alungau“ ciuma. Fete despuiate alergau în jurul satelor, tineri îngropaţi de vii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite