Bani pentru coroane, petreceri cu pensionari şi carnavaluri medievale: cum va cheltui Consiliul Local 380.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Hunedoara.
Primăria Hunedoara.

Consiliul Local Hunedoara plănuieşte cheltuieli de peste 380.000 de lei, pentru evenimentele care vor avea loc în perioada următoare în Hunedoara: festivaluri, petreceri pentru pensionari, excursii şi competiţii.

Nouă proiecte aflate pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local Hunedoara, din 24 august, vizează cheltuirea sumei totale de peste 380.000 de lei, de la bugetul local, pentru manifestările care vor avea loc în perioada următoare în Hunedoara, dar şi pentru finanţarea altor evenimente.

Consilierii locali sunt invitaţi să dezbată aprobarea sumei de până la 250 000 lei din bugetul local pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului „Carnavalul Medieval”, în perioada 28 – 30 august 2015.

„Atmosfera medievală revine la Castelul Corvinilor în perioada 28 – 30 august 2015, la cea de-a III-a ediţie a Carnavalului Medieval de la Hunedoara. Pe tot parcursul evenimentului, se vor organiza ateliere meşteşugăreşti de pielărie şi fierărie, ateliere de dansuri şi jocuri medievale, concerte de muzică medievală şi mini-spectacole. Respectând structura ediţiilor anterioare a Carnavalului, seara de sâmbătă este destinată spectacolului de teatru. Anul acesta organizatorii ne propun piesa intitulată ”Io Mihai Voievod şi Ţara”. De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, cei prezenţi la castel vor putea asista şi la „Festivalul Virşlilor”, eveniment ce se va desfăşura în cadrul Carnavalului Medieval”, a informat administraţia locală din Hunedoara.

Petrecere de 50.000 de lei

Circa 50.000 lei vor fi alocaţi din bugetul local al municipiului Hunedoara, pentru  a premia perechile care au sărbătorit sau vor sărbători în acest an „Nunta de Aur”.

„Din datele Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Hunedoara rezultă faptul că, în acest an, sunt  65 de familii care s-au căsătorit în municipiul Hunedoara, au domiciliul în municipiul Hunedoara şi împlinesc 50 de ani de căsnicie. Având în vedere că acest eveniment din viaţa unei familii reprezintă o aniversare, considerăm că este necesar să sărbătorim persoanele vârstnice care au trăit, au muncit şi şi-au întemeiat o familie în municipiul Hunedoara, dovedindu-le prin aceasta respectul pe care îl avem pentru ei şi pe care îl merită pe deplin”, a informat administraţia locală.

Master Chef, sponsorizat de primărie

Un proiect vizează aprobarea alocării sumei de până la 23.000 lei, în vederea realizării emisiunii „Master Chef” la Muzeul Castelul Corvinilor. „Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment este necesară cazarea echipei de filmare în perioada 19 – 21 septembrie 2015, care va fi formată din aproximativ 150 persoane”, a informat administraţia locală.

Un proiect vizează aprobarea alocării sumei de până la 20.000 lei, din bugetul local al municipiului Hunedoara, în vederea organizării ediţiei a III-a a concursului ”Dhs Corvin MTB Maraton”, în perioada 5 – 6 septembrie 2015. Banii vor fi folosiţi pentru premierea participanţilor.

Un alt proiect vizează aprobarea alocării sumei de până la 15.000 lei, pentru organizarea concursului de off-road „Discovering Transylvania Trophy”, în perioada 27 – 30 august 2015. „Cheltuielile efectuate în vederea organizării concursului de off-road „Discovering Transylvania Trophy” , în cuantum de până la 15.000 lei, sunt cuprinse în calendarul de evenimente pe anul 2015”, a informat administraţia locală.

Rechizite pentru copii şi excursii

Consilierii locali sunt invitaţi să dezbată proiectul privind alocarea sumei de până la 10.000 lei, din bugetul local al municipiului Hunedoara, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare cu ocazia deschiderii anului şcolar 2015 – 2016. „Propunem achiziţionarea unor rechizite şcolare ce vor fi oferite copiilor din clasa 0”, se arată în proiectul de hotărâre.

Un alt proiect vizează aprobarea participării unui grup de elevi, din municipiul Hunedoara la tabăra internaţională de vară din Vonyarcvashegy, din Ungaria, în perioada 25 - 30 august 2015. „În baza invitaţiei lansate de Primăria oraşului înfrăţit Szombathely, un grup de copii format din 31 de persoane (10 elevi români, 15 elevi de etnie maghiară, 2 însoţitori români, 3 însoţitori de etnie maghiară şi un şofer) din  Hunedoara, va participa la tabără internaţională de pe malul lacului Balaton la Vonyarcvashegy, Ungaria în perioada 25 - 30 august 2015. La sosire aceştia vor fi primiţi de către reprezentanţii Primăriei Szombathely. Cheltuielile efectuate cu ocazia deplasării grupului de copii la  tabăra internaţională sunt in cuantum de până la 10.000 lei, reprezentând cheltuieli de transport. Suma menţionată mai sus provine din bugetul local al municipiului Hunedoara”, a informat administraţia locală.

Diurnă şi coroane de flori

Unul dintre proiecte vizează alocarea sumei de până la 2.000 de lei pentru a finanţa deplasarea delegaţiei municipiului Hunedoara la Carnavalul Istoric „Savaria”, care va avea loc în Szombathely, un oraş din Ungaria, înfrăţit cu municipiul Hunedoara. Evenimentul va avea loc în perioada 29 - 30 august 2015. Componenţa delegaţiei este formată din patru persoane: vicerimarul Dan Bobouţanu şi consilierii locali Victor Bucaleţ, Ladislau Farcaş şi Mircea Artean. „Considerăm că aprobarea participării la acest carnaval, la care participă şi delegaţii din celelalte oraşe înfrăţite cu oraşul maghiar, va contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre Hunedoara şi Szombathely şi va deschide calea spre alte colaborări viitoare. Suma alocată de la bugetul local al municipiului Hunedoara, reprezentând cheltuielile ocazionate de participarea delegaţiei hunedorene la Carnavalul Istoric „Savaria”, este în cuantum de până la 2.000 lei şi reprezintă cheltuieli de transport şi diurnă”, a informat Consiliul Local Hunedoara.

Consiliul Local Hunedoara va aproba, potrivit unui proiect de hotărâre, suma de 200 de lei pentru achiziţia de coroane de flori, cu care o delegaţie a municipiului Hunedoara se va prezenta la Serbările Naţionale de la Ţebea, în 13 septembrie.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Clădirea fantomă pentru care a fost distrus Parcul Corvin va fi demolată

Primăria Hunedoara a câştigat procesul în care a solicitat desfiinţarea clădirii fantomă din Parcul Corvin şi rezilierea contractului de asociere cu firma privată, care a construit imobilul din parc.

VIDEO S-au încins spiritele în Primăria Hunedoara. Zeci de oameni au cerut explicaţii despre noul centru pietonal

Proiectul de transformare a centrului civic din Hunedoara într-un centru pietonal a stârnit discuţii apinse. Zeci de hunedoreni au participat astăzi la dezbaterea publică în care a fost prezentat proiectul, pe care administraţia locală intenţionează să îl realizeze în perioada următoare.

Planuri fanteziste cu Cetatea Devei: cum vrea primăria să transfome fortăreaţa într-un loc de pelerinaj pentru străini

Cetatea Devei va deveni centru cultural, loc de expoziţii şi festivaluri, va avea mai multe trasee turistice, apă şi canalizare, iar autorităţile promit transformarea ei într-un pol al turismului din Transilvania. Proiectele ambiţioase au, însă, nevoie de fonduri de la UE.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri