Autostrada Lugoj - Deva: drumarii au mobilizat 500 de muncitori pe Lotul IV, aflat în construcţie de patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 500 de muncitori lucrează pe şantierul Lotului IV, susţin reprezentanţii DRDP Timişoara.
Circa 500 de muncitori lucrează pe şantierul Lotului IV, susţin reprezentanţii DRDP Timişoara.

Întârziată cu aproape doi ani, finalizarea celor 22 de kilometri din Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj - Deva, a fost anunţată pentru 2018.

Muncitorii au revenit pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva în număr mare.

„Antreprenorul de pe lotul 4 A1 Lugoj - Deva (Şoimuş - Ilia) a reînceput, ieri, lucrul pe şantier, cu un efectiv de circa 500 de muncitori”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj - Deva se află în şantier din primăvara anului 2014. Construcţia celor 22 de kilometri de autostradă între Deva (Şoimuş) şi Ilia trebuia finalizată în mai 2016, potrivit contractului semnat în 2013 între fosta Companie de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi drumari.

Lucrările au fost întârziate de mai multe probleme tehnice, printre care s-a numărat descoperirea în apropiere de Şoimuş a unei peşteri cu lilieci şi descoperirea în Brănişca a unui cimitir pe traseul autostrăzii, care au dus la suspendarea execuţiei lucrărilor în zonele afectate pentru mai mult de un an. „Problema peşterii cu lilieci de la Şoimuş bloca lucrările încă din anul 2014”, a informa recent Compania Naţională de Infrastructură Rutieră.

Potrivit celor mai recente estimări ale constructorilor, în 2018 lucrările vor fi finalizate integral pe acest tronson. În prezent, stadiul de execuţie al proiectului este de peste 70 la sută.

autostrada

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Deva - Lugoj văzută din avion. Filmările aeriene care arată cât au lucrat constructorii în ultimul an

Filmările aeriene realizate pe cele trei tronsoane nefinalizate din autostrada Deva – Lugoj prezintă un şantier întins zeci de kilometri, presărat cu câteva porţiuni de asfalt. Gradul de filanizare al proiectului de infrastructură este mai mic de 25 la sută.

VIDEO Ghinionistul de pe Autostrada Deva – Lugoj: bătrânul care aşteaptă de doi ani suma de un leu pentru metrul pătrat cedat statului român

Vasile Muntean (70 de ani) a aflat că trebuie să primească suma de un leu pentru o parcelă de un metru pătrat pe care a cedat-o constructorilor Autostrăzii Deva – Lugoj. Bătrânul din comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos aşteaptă de aproape doi ani banii şi se simte uitat de statul român.

Previziuni optimiste: un tronson de 22 de kilometri al autostrăzii Deva – Lugoj va fi inaugurat cu şase luni mai devreme

Tronsonul de autostradă Şoimuş – Ilia, întins pe 22 de kilometri, are ca termen de finalizare luna noiembrie a anului viitor, însă potrivit ministrului Transporturilor, Dan Şova, constructorii au promis urgentarea lucrărilor, astfel încât acestea să fie finalizate cu o jumătate de an mai devreme.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite