Amenzi uriaşe pentru cei care poluează râul Cerna. Garda de Mediu a descins în trei comune în căutarea „gunoierilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul Cerna a fost poluat cu tone de gunoaie. Zona a fost ecologizată apoi de jandarmi.
Râul Cerna a fost poluat cu tone de gunoaie. Zona a fost ecologizată apoi de jandarmi.

Garda de mediu ameninţă primăriile şi localnicii din Ţinutul Pădurenilor cu amenzi mari pentru poluarea râului Cerna. Mai multe controale au avut loc în ultimele zile, după ce comisarii au aflat din presă despre mizeria de la izvoarele Lacului Cinciş.

Garda de Mediu Hunedoara s-a autosesizat după articolele publicate de jurnalişti despre poluarea râului Cerna, în amonte de Lacul Cinciş şi a desfăşurat mai multe acţiuni de control în comunele străbătute de râul Cerna.

„Au fost verificate comunele: Lunca Cernii, Topliţa şi Telicu Inferior şi s-a urmărit starea de salubrizare a acestora, existenţa depozitelor de deşeuri abandonate precum şi respectarea legislaţiei privind protecţia mediului aflată în vigoare, cu referire la gestionarea deşeurilor. Urmare a acestor controale, s-au impus măsuri cu termene stricte privind eliminarea tuturor depozitelor de deşeuri existente pe raza comunelor sus menţionate, precum şi măsuri cu caracter preventiv privind apariţia altor depozite de deşeuri. După expirarea termenelor de realizare a măsurilor impuse, se vor efectua controale pentru verificarea modului în care au fost realizate măsurile stabilite, iar dacă acestea nu au fost realizate, vor fi aplicate sancţiuni de până la 100.000 de lei, conform legislaţiei aflate în vigoare”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

În 2018, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Hunedoara au aplicat în cele trei comune cinci sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor privind gestionarea deşeurilor. „În perioada următoare, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor intensifica controalele pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii apariţiei depozitelor de deşeuri abandonate, a identificării depozitelor existente şi a sancţionării celor vinovaţi”, a informat Angela Croitoru, comisar şef al Gărzii de Mediu Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Gest impresionant al jandarmilor: au eliberat cel mai frumos râu de munte de gunoaiele care îl sufocau

VIDEO Imaginile dezastrului ecologic de pe Cerna. Digul imens din deşeuri sufocă unul dintre cele mai frumoase râuri

FOTO Râul Cerna „inundat” de gunoaie: zeci de saci cu peturi au fost adunaţi de la marginea Hunedoarei


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite