VIDEO Cum s-a transformat râul Cerna, la izvoarele Lacului Cinciş, după cea mai mare ecologizare făcută de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul Cerna a fost ecologizat în urmă cu două săptămâni. FOTO: IJJ Hunedoara.
Râul Cerna a fost ecologizat în urmă cu două săptămâni. FOTO: IJJ Hunedoara.

De mai mult de un an un loc de la izvoarele Lacului Cinciş s-a transformat într-un dig imens format din tone de peturi şi gunoaie aruncate de localnici şi turişti. La două săptămâni de la acţiunea de ecologizare efectuată de jandarmi, râul oferă o privelişte neobişnuită.

Lacul Cinciş este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din Hunedoara, însă localnicii din satele din zonă şi numeroşii săi turişti nu l-au preţuit suficient. De peste un an, la izvoarele lacului s-a format un dig imens de peturi şi gunoaie, care poluau apele limpezi ale râului Cerna.

Autorităţile locale ale comunelor din Ţinutul Pădurenilor şi sătenii au rămas indiferenţi la numeroasele apeluri pentru eliberarea râului de tonele de deşeuri. În urmă cu două săptămâni, după un articol publicat pe adevarul.ro despre focarul de poluare de la izvoarele lacului Cinciş, jandarmii s-au mobilizat şi au adunat peste 100 de saci de peturi aruncate în râul care se revarsă în el.

Acţiunea de ecologizare s-a dovedit un succes, iar în prezent locul unde se adunau nenumăratele peturi este de nerecunoscut. Cerna şi-a reluat cursul normal şi oferă în zona fostului dig o privelişte sălbatică. În amonte, însă, mai ales în vecinătatea locurilor de popas, alte gunoaie aruncate de turişti împânzesc pădurea şi malurile apei.

cerna
cerna
cerna
cerna

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Gest impresionant al jandarmilor: au eliberat cel mai frumos râu de munte de gunoaiele care îl sufocau

VIDEO Imaginile dezastrului ecologic de pe Cerna. Digul imens din deşeuri sufocă unul dintre cele mai frumoase râuri

FOTO Râul Cerna „inundat” de gunoaie: zeci de saci cu peturi au fost adunaţi de la marginea Hunedoarei

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite