FOTO Gest impresionant al jandarmilor: au eliberat cel mai frumos râu de munte de gunoaiele care îl sufocau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IJJ Hunedoara.
FOTO: IJJ Hunedoara.

Jandarmii au luat atitudine faţă de dezastrul ecologic de pe Cerna, râul care traversează Ţinutul Pădurenilor şi Hunedoara, dar este sufocat de tone de gunoaie în amonte de Lacul Cinciş.

GALERIE FOTO

Jurnaliştii Adevărul au prezentat situaţia dramatică a râului Cerna, sufocat de gunoaiele aruncate de localnicii din satele de munte, dar şi de turişti, în amonte de Lacul Cinciş, iar cei care au reacţionat primii la poluarea cauzată au fost jandarmii.

„Jandarmii hunedoreni au iniţiat astăzi o acţiune de ecologizare a râului Cerna în amonte de Lacul Cinciş. Până la ora 11.30 au fost strânşi 100 de saci”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Până asttăzi, cel mai poluat loc de pe râul Cerna se afla în amonte de Lacul Cinciş, acolo unde râul începe să îşi piardă urma, transfrmându-se într-o întindere de apă, din ce în ce mai adâncă şi mai lată ce ocupă valea.

cerna

În zona de la intrarea în Topliţa, mormanele de pet-uri aruncate de localnicii din satele traversate de Cerna şi de afluenţii lui au format un dig imens. Când nivelul apei creşte, tonele de gunoaie se ridică deasupra digului şi plutesc la vale pe Lacul Cinciş, până la barajul acestuia.

VIDEO: Cerna în urmă cu o săptămână. ADEVĂRUL.

Cerna izvorăşte din Munţii Poiana Ruscă, străbate mai multe sate din Ţinutul Pădurenilor, printro zonă de munte sălbatică, alimentează Lacul Cinciş şi traversează Hunedoara de la un capăt la celălalt, iar la 15 kilometri de municipiu se revarsă în Mureş, apa legendară a Transilvaniei. Apele repezi ale Cernei scaldă ţinuturile Hunedoarei pe o distanţă de peste 70 de kilometri, coborând de la 1.200 de metri altitudine, din mijlocul sălbăticiei, în lunca Mureşului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imaginile dezastrului ecologic de pe Cerna. Digul imens din deşeuri sufocă unul dintre cele mai frumoase râuri

VIDEO Paradisul pescarilor de pe malul Mureşului: cum arată locul de întâlnire al râurilor Cerna şi Mureş

Râul Cerna va deveni loc de agrement pentru turişti. Planuri de zece milioane de lei pentru promenada de pe malul apei

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite