Amendă pentru depozitul de cauciucuri uzate, deşeurile arse în fabrica de ciment din Chişcădaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de mediu a amendat cu 50.000 de lei administratorii unui depozit de cauciucuri folosite drept combustibil pentru fabrica de ciment Chişcădaga.

Administratorii unui depozit de deşeuri din cauciuc din zona Chişcădaga – Băiţa au fost amendaţi cu 50.000 de lei, în urma unui control efectuat de inspectorii Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu. O sesizare a dus la efectuarea verificărilor.

„În timpul inspecţiei, s-a constatat că operatorul economic deţine autorizaţie de mediu valabilă şi că prestează servicii în baza contractului încheiat cu fabrica ciment de la Chişcădaga în vederea colectării, depozitării şi pregătirii deşeurilor de cauciuc pentru valorificarea prin co-incinerare, în instalaţia de producere a cimentului. Totodată s-a mai constatat faptul că operatorul economic nu respectă condiţiile de funcţionare menţionate în autorizaţia de mediu deţinută, prin faptul că depozitarea anvelopelor uzate şi a deşeurilor de cauciuc se realizează pe toată suprafaţa amplasamentului, nu doar pe suprafaţa platformei betonate, aşa cum prevede legislaţia aflată în vigoare şi autorizaţia de mediu”, a informat Garda Naţională de Mediu.

Comisarii GNM - CJ Hunedoara au impus măsuri de remediere şi au aplicat operatorului o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au transmis către APM Hunedoara o notificare prealabilă pentru declanşarea procedurii de suspendare a autorizaţiei de mediu, se arată întrun comunicat al Gărzii Naţionale de Mediu. Depozitul funcţionează de mai mulţi ani la Crăciuneşti, la marginea rezervaţiei naturale Măgurile Băiţei.


Mai puteţi citi şi:

Incendiu puternic la fabrica de ciment din vecinătatea Devei. Au ars deşeurile reciclabile folosite ca materie primă

FOTO Un sat întreg acoperit de fum toxic, după ce depozitul unei fabrici a luat foc

VIDEO Investigaţie jurnalistică: Cum arde mafia italiană gunoaie extrem de toxice în România

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite