Alexandra Marcu este „Exploratorul anului 2013”. Titlul i-a fost acordat de Societatea Naţională de Geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Marcu a fost aleasă Exploratorul anului 2013, de membrii Societăţii Geografice din România, adolescenta fiind cel mai tânăr alpinist român care a primit această distincţie.

Deveanca Alexandra Marcu (16 ani) a primit titlui de „Exploratorul anului 2013”, din partea Societăţii Naţionale de Geografie. Alexandra a fost recompensată astfel pentru performanţele ei: în ultimii patru ani ea a cucerit cinci dintre cei mai înalţi munţi ai lumii: Mont Blanc (Franţa), Uhuru-Kilimanjaro (Tanzania), Kazbek (Georgia), Damavand (Iran) şi Giluwe (Oceania şi Australia).

Premiul i-a fost acordat elevei de la Colegiul „Decebal” din Deva în cadrul celei de-a zecea ediţii a Simpozionului naţional ”Geografia în şcoală”, organizat la Baza de cercetare a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca din localitatea Baru.

Sunt bucuroasă pentru primirea acestui titlu, mai ales pentru că vine din partea Societăţii Naţionale de Geografie. Mă pregătesc pentru o nouă expediţie care va avea loc la sfârşitul acestui an. Este vorba de cucerirea vulcanului Ojo de Salado (6.893 m) din Chile”, a spus Alexandra Marcu.

Viitoarea expediţie este programată în luna decembrie. Costurile acesteia se ridică la circa 6.000 de euro, Alexandra şi tatăl său urmând să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru acoperirea unei părţi din aceste cheltuieli.


Vă recomandăm şi:

Alexandra Marcu a fost premianta hunedorenilor. Gestul care a impresionat-o pe tânăra alpinistă
Alexandra Marcu, eleva de 16 ani care a cucerit cei mai înalţi vulcani de pe patru continente, a fost răsplătită, simbolic, de comunitatea din care face parte.

O tânără de 16 ani „îmblânzeşte“ vulcanii: Alexandra Marcu a cucerit cei mai înalţi munţi de pe patru continente
Alpinista Alexandra Marcu s-a întors la sfârşitul lunii iulie dintr-o expediţie în Iran, unde a cucerit vulcanul Damavand (5.671 de metri), alături de tatăl ei. În ultimii doi ani, tânăra a mai urcat pe trei astfel de munţi.

VIDEO Alexandra Marcu s-a întors din Papua Noua Guinee. Eleva din Deva a urcat pe cel mai înalt vulcan al Oceaniei

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români: Alexandra Marcu a dus tricolorul pe cei mai înalţi vulcani ai lumii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite