Percheziții la balastiere din Giurgiu. Anchetatorii verifică activitatea a trei cariere care funcționează neautorizat

0
Publicat:

Polițiștii din cadrul IPJ Giurgiu au pus în aplicare, în dimineața zilei de miercuri, 14 septembrie, opt mandate de percheziție la sediile a trei societăți comerciale și la domiciliile administratorilor.

Percheziții efectuate de polițiștii giurgiuveni FOTO: IPJ Giurgiu
Percheziții efectuate de polițiștii giurgiuveni FOTO: IPJ Giurgiu

Perchezițiile sunt efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu. 

Oamenii legii pun în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, la sediile sau punctele de lucru, respectiv domiciliile administratorilor a trei societăți comerciale, din județul Giurgiu, având ca obiect de activitate extracția și comercializarea de agregate minerale (balastiere).

„În fapt, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite de săvârșirea infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență”, transmite IPJ Giurgiu.

Perchezițiile au ca scop descoperirea și ridicarea documentelor contabile, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Conform Legii Minelor (Legea 85/2003) „explorarea se realizează pe baza unei licenţe exclusive acordate pentru oricare dintre resursele minerale descoperite în perimetru, la cerere, persoanelor juridice române sau străine interesate.”

Aceeași lege arată că licenţa de explorare se acordă pentru o durată de maximum cinci ani, cu drept de prelungire pentru cel mult trei ani, în limitele perimetrului acordat, cu plata anticipată, în fiecare an, a taxei pe activitatea de explorare şi constituirea unei garanţii financiare corespunzătoare pentru refacerea mediului, stabilită prin proiectul de refacere a mediului.

Percheziții la o grupare de proxeneți

În urmă cu o săptămână, în dimineața zilei de miercuri, 7 septembrie, tot în județul Giurgiu, polițiștii și procurorii au pus în executare opt mandate de percheziție domiciliară la locuințele mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

„În fapt, din luna mai a acestui an și până în prezent, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere majore, totodată obținând foloase patrimoniale de pe urma exploatării sexuale a acestora”, transmitea IPJ Giurgiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite