Percheziții la o vrăjitoare din Giurgiu care înșela folosind mercur. Avea stoc de termometre

0
0

Femeia din localitatea Roata de Jos, Giurgiu, este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și nerespectarea regimului materialelor nucleare sau a altor materii radioactive.

Cărți folosite de vrăjitoare SURSA Arhiva Adevărul
Cărți folosite de vrăjitoare SURSA Arhiva Adevărul

Miercuri, 31 august, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu- Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unei femei, de 56 ani, din localitatea Roata de Jos, județul Giurgiu.

„Din primele cercetări a reieșit faptul că femeia în cauză ar fi înșelat mai multe persoane, prin folosirea unei substanțe (mercur), înlesnind practicarea vrăjitoriei și totodată, ar fi perceput sume de bani pentru dezlegarea de farmece și vindecarea de boli”, transmit polițiștii.

În urma percheziției desfășurate la domiciliul acesteia, au fost ridicate 14 termometre cu mercur, în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune și nerespectarea regimului materialelor nucleare sau a altor materii radioactive”, arată IPJ Giurgiu. 

Termometre confiscate la percheziție FOTO: IPJ Giurgiu
Termometre confiscate la percheziție FOTO: IPJ Giurgiu

Mercurul este cel mai toxic element non-radioactiv de pe pământ, este un element chimic lichid care se regăseşte în termometre medicale, barometre, amalgame, lămpi și altele. Este o substanţă otrăvitoare, care acţionează ca o neurotoxină, distrugând ţesutul nervos şi cel cerebral.

Deşi conţinutul de mercur în termometre este de 2 g, chiar şi la concentraţii mici între 0,7–42 μg/m3, pot apărea simptome grave asupra sănătăţii. 

Bidoane cu mercur, descoperite în Argeș

Două bidoane pline cu mercur au fost găsite în seara zilei de luni, 21 februarie, la subsolul unui bloc din Câmpulung Muscel. Un locatar a descoperit mercurul ce se scurgea pe podea în timp ce făcea curăţenie şi a sunat la 112.

”În seara zilei de 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că un locatar al unui bloc din acelaşi municipiu ar fi descoperit, în timp ce făcea ordine într-un spaţiu comun al blocului, cu destinaţia de uscătorie, după ce a mutat un sac, că din acesta se scurge o substanţă potenţial periculoasă”, precizează reprezentanţii Poliţiei Argeş.

Giurgiu


Ultimele știri
Cele mai citite