Pescar dispărut în apele Dunării. Scafandrii ISU Giurgiu i-au găsit trupul după două zile UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul se afla la pescuit pe Dunăre cu un grup de prieteni, în zona localității Prundu, județul Giurgiu. Salvatorii au fost alertați, printr-un apel la 112, că acesta a dispărut în apă. 

Căutări în apele Dunării FOTO: ISU Giurgiu
Căutări în apele Dunării FOTO: ISU Giurgiu

UPDATE ora 16.00 ISU Giurgiu anunță că trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit la aproximativ șapte kilometri de locul în care a fost văzut ultima dată, pe raza localității Greaca.

Știrea inițială:

Apelul la 112 a fost efectuat la ora 3.00, în noaptea de 9 spre 10 septembrie (vineri spre sâmbătă). Salvatorii erau anunțați că un bărbat care se afla la pescuit ca un grup de prieteni a dispărut, existând riscul ca acesta să fie în apă.

În cursul zilei de sâmbătă, scafandrii din cadrul ISU Giurgiu au efectuat căutări în apa Dunării, în zona localității Prundu. 

La fața locului s-a aflat permanent un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță și echipaje de Poliție din cadrul IPJ Giurgiu.

După prima zi de căutări, bărbatul nu a fost găsit. Echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu a sistat operațiunile din cauza lăsării întunericului..

„Scafandrii au reluat, în această dimineață, căutările bărbatului posibil dispărut în apa Dunării, în zona localității Prundu. Misiunea este îngreunată de curenții puternici. În locul în care se efectuează căutările apa are o adâncime de 4-5 metri”, transmite ISU Giurgiu.

Căutările, spun pompierii militari, se vor extinde pe Dunăre și spre localitatea Greaca.

Tânăr dispărut de o mună în mare

Scafandrii ISU caută, de mai bine de o lună, un tânăr dat dispărut în Marea Neagră, în stațiunea Costinești. 

În seara zilei de marți, 9 august, Lucian și Aurel, doi tineri de 21 de ani veniți din Vaslui să muncească pe litoral, au intrat în mare, deși salvamarii arboraseră steagul roșu, semn că scăldatul este interzis. Valurile agitate l-au înghițit pe Aurel, iar Lucian a încercat să-și salveze prietenul. A dispărut și el în apă. Unii martori spun că lui Aurel i se făcuse rău în apă și nu știa să înoate.

După două zile, trupul lui Aurel a fost găsit între stabilopozii din zona digului Obelisc din Costineşti. Băiatul a fost înmormântat în Crețeștii de Jos, satul natal. În schimb, căutările continuă în cazul lui Lucian.

Familia tânărului se roagă în continuare pentru o minune. Ei vorbesc despre cei doi studenți, absolvenți ai Colegiului „Dimitrie Cantemir” Huși, care au ales să muncească în vacanță la Costinești, într-o pizzerie. Era pentru al treilea an când veneau pe litoral pentru a câștiga niște bani.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite