Localnicii dintr-o comună din Giurgiu, împrăştiaţi de jandarmi cu gaze lacrimogene. De la ce a pornit conflictul cu reprezentanții primăriei

0
Publicat:

Un conflict izbucnit între localnici şi reprezentanţii primăriei din Mihăeşti, judeţul Giurgiu, a degenerat în aşa măsură, încât jandarmii şi mascaţii solicitaţi să intervină au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe protestatarii furioşi.

Protestatarii din Giurgiu au fost îndepărtaţi cu gaze lacrimogene, captură video
Protestatarii din Giurgiu au fost îndepărtaţi cu gaze lacrimogene, captură video

Decizia Primăriei din Mihăeşti de a închide un drum în satul Novaci a stârnit nemulţumirea locuitorilor, care spun că acesta există de mai bine de 100 de ani şi că el le-a permis şi le permite generaţiilor de elevi să ajungă uşor şi mai ales în siguranţă la şcoală. Pentru că reprezentanţii primăriei nu au ţinut cont de argumentelor lor, oamenii au început să se adune în jurul orei nouă ca să protesteze şi să blocheze această acţiune.

În momentul în care angajaţii firmei care ar fi trebuit să ducă la bun sfârşit iniţiativa primăriei s-au prezentat la locul faptei, ei au fost împiedicaţi de către localnici să monteze plasa de sârmă care să restricţioneze accesul. În acest context, un reprezentant al primăriei a sunat la poliţie şi a raportat incidentul.

„La data de 7 iunie a.c., ora 09.26, Poliția orașului Mihăilești a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că are un conflict cu reprezentanții unei instituții publice, care vor să închidă o stradă. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări a reieșit faptul că lucrătorii instituției ar fi montat o plasă, care bloca accesul unei alei”,  se precizează în comunicatul secţiei de Poliţie din Mihăeşti.

Pentru că spiritele s-au încins şi mai tare şi situaţia a escaladat, s-a solicitat şi intervenţia jandarmilor, care în cele din urmă i-au împrăştiat pe localnicii care protestau făcând uz de gazele lacrimogene din dotare.

În imaginile surprinse de mai mulţi martori la faţa locului se vede cum unul dintre jandarmi deschide o butelie de gaze lacrimogene, pe care o îndreaptă spre oamenii care protestat pentru închiderea drumului.

„A fost solicitat sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în vederea aplanării conflictului. În cadrul intervenției, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au folosit pulverizatorul cu substanță iritant-lacrimogenă.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul de intervenție al polițiștilor prezenți la fața locului”, se spune în comunicatul Poliției din Mihăilești.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite