Economia la curent închide trei parcuri din Buzău pe timpul nopții. Măsura, valabilă până la șase dimineața

0
Publicat:

Scumpirile fără precedent la energie obligă administrația orașului Buzău să facă economii semnificative în sezonul rece. La ultima ședință a Consiliului Local Municipal (CLM), primarul Constantin Toma a anunțat mai multe măsuri care vor fi puse în aplicare în curând. Primele efecte se văd deja în cele trei parcuri mari ale Buzăului.

Parcurile vor fi redeschise la ora șase. SURSA buzoienii.ro
Parcurile vor fi redeschise la ora șase. SURSA buzoienii.ro

Cea mai importantă decizie a municipalității se referă la înlocuirea, începând chiar din această săptămână, a tuturor corpurilor de iluminat clasice cu altele tip LED, mult mai economice. „Începem cu Bulevardul Unirii, chiar de săptămâna viitoare, după care vom continua cu celelalte străzi din oraș”, a declarat edilul Constantin Toma în ședința CLM de săptămâna trecută.

În prezent, din cele 6.500 de becuri care asigură iluminatul nocturn stradal în orașul Buzău, doar 200 sunt de tip LED. În comparație cu cele incandescente, corpurile de iluminat tip LED au un consum de energie mai mic de până la șapte ori.

Parcurile din Buzău, închise noaptea

Tot în vederea reducerii consumului de energie electrică, începând cu miezul nopții, iluminatul stradal va fi oprit în toate parcurile din oraș. Au fost montate de câteva zile panouri care anunță interzicerea accesului, de la miezul nopții, până la șase dimineața, în parcurile Crâng, Tineretului și Marghiloman, urmare a întreruperii iluminatului public.

Economii la consumul de energie termică și electrică se vor face și în instituțiile de învățământ din municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma le-a cerut directorilor de școli facturi mai mici cu 10-15 la sută la curent și gaze.

De teama unor facturi enorme la utilități pe perioada sezonului rece, conducerea Spitalului Județean Buzău a dispus ca pe holuri și în saloane să fie mai puține becuri aprinse, iar aerotermele aduse de acasă de către pacienți sau angajați să fie interzise.

În următoarea perioadă vor fi înlocuite toate becurile cu sistem de iluminat pe led. De asemenea, managerul celui mai mare spital din județul Buzău a declarat măsurile implementate nu vor afecta nici pacienții și nici angajații din unitatea medicală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite