VIDEO Cum au fost lăsaţi în libertate membrii unei grupări de contrabandişti, deşi procurorii ceruseră arestarea lor pentru a nu influenţa ancheta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile contrabandiştilor erau burduşite cu ţigări Foto: Adevărul
Maşinile contrabandiştilor erau burduşite cu ţigări Foto: Adevărul

Contrabandiştii de ţigări acţionau atât în Galaţi, cât şi în judeţele Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov. Ei aduceau ţigări, prin mai multe metode ilegale, din Republica Moldova, apoi le redistribuiau către întreg teritoriul României.

Vitalie Cojocaru, Mircea Franţ Iorgu, Marian Iulian Lungu, Daniel Laurenţiu Lefter, Dănuţ Cătălin Stavăr şi Genady Rakovitse au fost reţinuţi iniţial în urma descinderilor DIICOT de pe 31 august 2015, primind apoi mandate de arestare preventivă laTribunalul Galaţi. 

Judecătorii au apreciat că persoanele acuzate de constituirea unui grup infracţional şi contrabandă cu ţigări aduse din Republica Moldova trebuie să îşi petreacă cel puţin 30 de zile în spatele gratiilor, acuzaţiile care îi vizează pe aceştia confirmând un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei. 

Membrii grupării infracţionale, care numără nouă persoane, sunt acuzaţi că, în perioada mai - august 2015, au adus ilegal în ţară peste 115.000 pachete de ţigări, în scopul valorificării pe piaţa neagră din România. 

Descinderile, care au avut loc atât în Galaţi, cât şi în judeţele Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov, s-au soldat cu capturarea a peste 64.000 de pachete de ţigări, mare parte dintre acestea fiind găsite în autoturismele cu care urmau să fie livrate la distribuitori. 

Există, însă, indicii, că activitatea infracţională ar fi mult mai extinsă, cercetările fiind continuate în cauză. De altfel, procurorii şi-au bazat cererea de arestare pe faptul că inculpaţii ar putea, lăsaţi în libertate, să influenţeze continuarea anchetei. 

Cu toate acestea, Tribunalul Galaţi a hotărât pe 23 septembrie să revoce şi măsura controlului judiciar faţă de cei şase contrabandişti arestaţi iniţial, astfel că aceştia sunt liberi acum să părăsească ţara. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite