Urmărire ca-n filme. Un traficant a făcut cascadorii pe şosea, a sărit din maşina aflată în mers şi a fugit doi kilometri prin lanul de porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina era plină cu ţigări de contrabandă FOTO ITPF Iaşi
Maşina era plină cu ţigări de contrabandă FOTO ITPF Iaşi

Un traficant basarabean a fost protagonistul unei urmăriri ca-n filme. El transporta cu un autoturism o cantitate uriaşă de ţigări de contrabandă şi a vrut să scape de filtrele poliţiei. Ceea ce a urmat este greu de imaginat.

La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani au fost protagoniştii unor scene desprinse parcă din filmele americane de acţiune. Mai precis poliţiştii de frontieră au efectuat o misiune de control pentru prevenirea traficului cu tutun din Republica Moldova.

 În zona localităţii Cotu Miculinţi poliţiştii au încercat să oprească un autoturism condus de un basarabean. Când i-a văzut pe poliţiştii de frontieră însă şoferul a accelerat puternic. 

”Lucrătorii noştri au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania, ce se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinţi spre localitatea Coţuşca. Deşi iniţial conducătorul autoturismului a încetinit maşina, în momentul în care s-a apropiat de patrula poliţiei de frontieră a repornit în viteză”, se arată într-un comunicat de presă al IPTF Iaşi.

Şoferul a sărit din mers

A început o urmărire ca în filme, mai multe echipaje de poliţie urmărind maşina basarabeanului. La un moment dat şoferul reuşeşte să se arunce din maşină din mers. S-a rostogolit pe asfalt şi a fugit într-un lan de porumb. ” Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp au observat că şoferul acestuia a sărit din mijlocul de transport în timpul rulării şi a fugit într-un lan de porumb aflat la marginea drumului”, se arată în acelaşi comunicat de presă. Basarabeanul a fost urmărit de poliţiştii de frontieră prin lanul de porumb. A fost o cursă infernală de aproape 2 kilometri, după care şoferul a fost pus la pământ. 

tigari

Maşina a fost blocată de poliţişti FOTO ITPF Iaşi 

Maşină blocată cu duba pe stradă

De cealaltă parte poliţiştii de frontieră rămaşi pe şosea au avut de rezolvat o altă problemă critică. Maşina rămasă fără şofer gonea la vale către o intersecţie. Pentru a preveni un accident rutier, un poliţist de frontieră i-a blocat calea cu ajutorul unei autoutilitare. ” Pentru evitarea unui accident, (autoturismul fără şofer rula spre intersecţia cu DJ 282 Coţuşca), lucrătorul nostru a  interpus autospeciala poliţiei de frontieră între autoturismul urmărit şi intersecţie, astfel reuşind oprirea vehiculului. În urma coliziunii dintre cele două autoturisme a rezultat avarierea uşoară a acestora, fără a rezulta victime”, se arată în comunicatul emis de ITPF Iaşi.

Captură impresionantă

Cercetând maşina, poliţiştii de frontieră şi-au dat seama de ce şoferul basarabean fugise. Practic maşina era plină ochi cu pachete de ţigări. Este vorba de 7480 de pachete în valoare de peste 84.000 de lei. Identificat, cetăţeanul basarabean a fost reţinut şi a fost dispusă arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Operaţiunea „Smoke2016”:  aproape 6 milioane de lei proveniţi din trafic ilegal cu ţigări, recuperaţi de poliţişti în primele opt luni ale anului

Percheziţii de amploare la Vaslui. Poliţiştii de frontieră au descins la traficanţii de ţigări

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite