Veniturile companiei de transport public din Galaţi s-au prăbuşit din cauza pandemiei. Cursele vor fi reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele circulă mai mult goale la Galaţi FOTO PM Galaţi
Autobuzele circulă mai mult goale la Galaţi FOTO PM Galaţi

Având în vedere situaţia financiară dramatică a companiei, dar şi reducerea abruptă a numărului de călători, municipalitatea a aprobat un plan de reducere a programului mijloacelor de transport în comun. Deja, Transurb SA anunţase că trimite o parte din personal în şomaj tehnic.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că începând de luni, 6 aprilie 2020, programul mijloacelor de transport public în comun va fi modificat, având în vedere numărul foarte mic de călători existent în prezent ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, în intervalele orare 5.30 - 8.30, 10.30 - 13.30 şi 15.30 - 18.30, transportul public local de călători va fi asigurat cu 83 de autobuze (programul pentru weekend), iar în intervalele orare 8.30-10.30, 13.30-15.30 şi 18.30-22.30, cu 44 de autobuze (aproximativ la jumătate faţă de programul de weekend). Traseele 102 (Micro 19 – Parc CFR) şi 104 (Ţiglina III – Parc CFR) vor fi asigurate numai cu autobuze. 

Orele de plecare de la capetele de traseu vor putea fi consultate la punctele de vânzare ale legitimaţiilor de călătorie şi pe site-ul operatorului de transport Transurb SA.

Vă reamintim că municipalitatea decis să suspende toate abonamentele subvenţionate acordate (elevi, pensionari), cu excepţia celor pentru angajaţii cu venituri foarte reduse.

„Din datele comunicate de TRANSURB SA rezultă atât o diminuare a încasărilor zilnice cu peste 80%, în urma reducerii drastice a numărului de călători, cât şi o creştere a cheltuielilor cauzată de implementarea măsurilor pentru reducerea riscului de contaminare cu virusul COVID-19 (dezinfectarea tuturor mijloacelor de transport public la capatul fiecărei curse efectuate), aspecte ce ar putea conduce la blocarea activităţii operatorului public de transport local”, a precizat Primăria Galaţi. 

În urmă cu câteva zile, conducerea companiei a anunţat că trimite în şomaj tehnic o parte din personal, din compartimentele unde volumul de lucru s-a restrâns.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite