2 656 de persoane izolate la domiciliu în judeţul Galaţi. Amenzi de peste 273.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Patrule mixte formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat controale pentru depistarea persoanelor care se sustrag sau nu respectă măsurile stabilite de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu de către gălăţenii aflaţi în evidenţe.

La nivelul judeţului Galaţi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, 2 656 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 299 de persoane se află în carantină, iar 311 au ieşit din izolare voluntară la domiciliu.

Structurile teritoriale mixte din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, dar şi din poliţia locală au participat în sistem integrat şi au executat la nivelul judeţului Galaţi misiuni specifice pentru depistarea persoanelor care se sustrag sau nu respectă măsurile stabilite de izolare la domiciliu, fluidizarea circulaţiei rutiere, verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu de către cetăţenii aflaţi în evidenţe, verificarea respectării interdicţiilor impuse după declararea stării de urgenţă societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate, controale pentru combaterea criminalităţii economice.

”Rezultatele activităţilor sunt următoarele: 45 de societăţi comerciale controlate; 1.232 de persoane aflate în izolare verificate; 286 de sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 292.050 de lei, dintre care 278, în valoare de 273.050 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte prevederile ordonanţelor militare, măsurile de igienă şi de distanţare socială recomandate de către specialişti, dar şi să se informeze doar din surse oficiale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite