Un spital nou de 200 milioane de euro ar putea fi construit în Galaţi. Cum va arăta clădirea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJG
sursa: CJG

Noul spital va avea şase etaje, iar investiţia este estimată la 200 milioane de euro. Proiectul se află în acest moment în evaluare la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui corp nou de clădire la Spitalul Judeţean de Urgenţă, precum şi dotarea acestuia cu toată aparatura medicală necesară.

Noul spital va avea şase etaje şi aceeaşi înălţime cu actualul corp de clădire al Spitalului Judeţean, o suprafaţă desfăşurată totală de peste 96.000 de mp, nu mai puţin de 20 de săli de operaţie şi 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi şi 61 de paturi pentru secţia ATI.

„Am făcut încă un pas pentru a construi la Galaţi un spital nou şi modern. Am aprobat astăzi o parte din documentaţia tehnică a acestei uriaşe investiţii, de aproape un miliard de lei, care se află deja în evaluare la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, astfel încât să putem accesa fonduri prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. 

spital

sursa: CJG 

Galaţiul are mare nevoie de o astfel de investiţie şi-mi doresc enorm ca acest spital să fie construit, deoarece va rezolva problemele stringente ale unităţii sanitare, precum şi cea a spaţiilor adecvate pentru Terapie Intensivă şi Blocul Operator”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În noua clădire vor exista: Blocul Operator, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, spaţii pentru spitalizare de zi, secţia de Chirurgie Toracică, secţia de Neurochirurgie, secţia de Chirurgie Plastică, spaţii pentru intervenţii de microchirurgie reconstructivă,  secţia de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină şi multe alte spaţii tehnice.

spital

Sursa: CJG 

Consiliul Judeţean a transmis ministerelor de resort studiul de fezabilitate al acestui proiect, fişele de proiect şi studiile de oportunitate ale acestei investiţii.

 Valoarea estimată de specialişti pentru această investiţie este de aproximativ 200 de milioane de euro.

Vă recomandăm şi:

Pentru prima dată în ultima jumătate de secol, unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi a fost modernizat. Are piste de biciclete

Cum arată cea mai complexă şi scumpă construcţie realizată din 1989 încoace în zona de sud a Moldovei VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite