Pentru prima dată în ultima jumătate de secol, unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi a fost modernizat. Are piste de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: CJ Galaţi
sursa foto: CJ Galaţi

Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, drumul judeţean DJ 242 a fost modernizat în totalitate. Este unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi, cu o lungime de 30,7 kilometri. Valoarea totală a investiţiei este de 74 de milioane de lei.

Drumul DJ 242 traversează localităţile Folteşti- Măstăcani – Chiraftei –Fârţăneşti –Viile-Umbrăreşti- Târgu Bujor-Vârlezi, fiind unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene.  

În urma unui proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean, drumul a fost reabilitat în întregime, pe o distanţă de 30,7 km. Investiţia se ridică la 74. 758.835 de lei. 

„Unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene, care leagă DN26 (Galaţi –Murgeni) de DN24D (Galaţi - Bârlad), a fost modernizat complet pe toată lungimea lui. Este principala arteră de circulaţie folosită de conducătorii auto pentru a ajunge în oraşul Târgu Bujor. Este pentru prima oară de la realizarea acestui drum când se intervine cu lucrări ample de modernizare. S-a consolidat fundaţia drumului, au fost reabilitate nu mai puţin de 15 poduri, au fost înlocuite toate podeţele de pe traseul drumului, s-au construit sisteme de colectare a apelor pluviale şi s-au amenajat piste de biciclete, staţii de autobuz şi trotuare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul acestei investiţii s-au realizat: 14 poduri reabilitate, pod nou la Folteşti, 133 de podeţe noi, 878 de căi de acces, trotuare în interiorul localităţilor - 26.201 mp, piste de biciclete - 3,56 km. De asemenea au fost realizate ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului, geocelule pentru stabilitatea terenului, opt staţii pentru transportul public de persoane, marcaje rutiere şi parapeţi de protecţie, 805 indicatoare rutiere, 23 treceri de pietoni semnalizate,10 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

„Această investiţie cu bani europeni a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală. De-a lungul implementării acestui proiect au fost create locuri de muncă, iar indirect au avut beneficii şi furnizorii locali de materii prime”, a adăugat preşedintele CJ Galaţi.

În acest moment, în judeţul Galaţi sunt în plin proces de modernizare alţi aproape 100 de km de drum.

Vă recomandăm şi: 

 Cum arată cea mai complexă şi scumpă construcţie realizată din 1989 încoace în zona de sud a Moldovei VIDEO

Axa rutieră care străbate judeţul Galaţi de la nord la sud, modernizată cu fonduri europene, de 35 de milioane de euro

 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite