Un mare producător de bere din România își închide porțile. Prima măsură pe care a luat-o acționarul majoritar

0
Publicat:

Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat cererea Bockhold NV Belgia, acționarul majoritar al producătorului de bere Martens Galați, care a demarat procedura de suspendare de la tranzacționare a acțiunilor companiei.

Acționarul majoritar al Martens SA Galați a decis închiderea fabricii FOTO arhivă Adevărul
Acționarul majoritar al Martens SA Galați a decis închiderea fabricii FOTO arhivă Adevărul

Bockhold NV Belgia, acționarul majoritar al Martens SA Galați, care deține 99% dintre acțiunile companiei, a obținut suspendarea de la tranzacționare a acțiunilor de săptămâna viitoare, potrivit unui anunț al Bursei de Valori București.

În prezent, prețul unei acțiuni este de 1,63 lei.

„Se aprobă anunțul prin care societatea Bockhold NV Belgia își exprimă intenția privind inițierea procedurii retragerii acționarilor societății Martens SA Galați, la prețul de 1,63 de lei pe acțiune. Acțiunile societății vor fi suspendate de la tranzacționare începând cu a treia zi lucrătoare de la data publicării anunțului”, se menționează în decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Pe 1 martie, acționarul majoritar, Bockhold NV Belgia, a făcut o ofertă publică de cumpărare a 301.526 de acțiuni Martens, ce reprezintă 2,28% din capitalul social al companiei.

Tot în cursul lunii martie 2023,  Bockhold NV Belgia anunțase că oprește activitatea fabricii de bere de la Galați, urmând ca pe viitor să se concentreze pe vânzarea produselor din bere.

Martens a fost listată pe piața Rasdaq în luna mai 1997.

Fabrica de bere din Galați a fost înființată în 1978. Printre brandurile cunoscute pe care le produce și le comercializează, inclusiv în marile lanțuri de retail, se numără MaDonna, Postăvaru și Driver.

Martens este unul dintre cei mai  mari furnizori de marcă privată pentru retaileri, peste 50% din producția fabricii de la Galați reprezentând branduri pentru rețelele internaționale de magazine. O parte din produsele producătorului de bere mergeau la export.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite