Fiscul vinde zeci de tone de săpun arăbesc. Cum s-a ajuns la această situație ciudată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Executări Silite din Galați a scos la vânzare prin licitație 41 de tone de săpun vrac, în baza unei ordonanțe emise în anul 2021 de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Direcția de Finanțe Publice Galați FOTO arhivă Adevărul
Direcția de Finanțe Publice Galați FOTO arhivă Adevărul

Direcția Operativă de Executare Silită din cadrul ANAF vinde la licitație, prin Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Galați, 41 de tone de săpunuri vrac, în baza unei ordonanțe emise în anul 2021 de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Produsele au fost catalogate drept „bunuri perisabile sau supuse degradării”, iar prima licitație este programată să aibă loc pe 8 iunie 2023, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați din strada Brăilei nr. 33.

Conform descrierii de pe site-ul ANAF, este vorba despre „41.000 kilograme solid vrac, 6 sortimente, respectiv: JEBEILI, SAFWAN JUBILI, MUHAMMAD BASHIR JUBAILI, SOUHBY ZANABELLY, KDEIMATI, având culoarea verde-oliv cu crustă brun-auriu, neparfumat, miros specific de ulei de măsline, fiecare sortiment având caracteristici diferite conform buletinelor de analiză microbiologică și fizico-chimică emise la 28.05.2021 nr. 35T,25E; 37T,24E; 33T,23E; 34T22E; 36T,21E; 38T,20E.”

Unul din sortimentele de săpun scoase la licitație de Fiscul din Galați FOTO DGRFP Galați
Unul din sortimentele de săpun scoase la licitație de Fiscul din Galați FOTO DGRFP Galați

Prețul de pornire al licitație este de 1,561 milioane lei, fără TVA.

Documentele pentru participarea la licitației se depun la registratura DGRFP Galați din str. Portului nr. 163. Săpunurile scoase la vânzare se află depozitate în Portul Constanța.

Mașini, locuințe și terenuri, scoase la licitație la prețuri modice

Fiscul din Galați organizează constant licitații pentru vânzarea bunurilor supuse executării silite. Așa s-a întâmplat și  la începutul lunii februarie 2023, când au fost organizate o serie de licitații pentru mai multe terenuri, imobile și mașini grevate de creanțe bugetare.

Părerile au fost atunci împărțite. Unii au considerat că prețurile pentru anumite mașini și terenuri au fost adevărate chilipiruri, în timp ce alții cred că s-a cerut prea mult, în special pentru autovehicule care sunt destul de vechi și cu mulți kilometri în spate.

Prima licitație a avut loc pe 6 februarie și a vizat un Audi A7 din 2012, cu o capacitate cilindrică de 2.967 centimetri cubi, pe motorină, cu 234.066 kilometri la bord, la un preț de pornire de 55.158 lei.

Pe 9 februarie a avut loc și licitația pentru o locuință la Măcin, în județul Tulcea. Este vorba despre un apartament de două camere, cu o suprafață de 54,61 metri pătrați și cu teren aferent de 14,50 metri pătrați în cotă indiviză. Licitația a pornit de la 165.000 de lei.

Fiscul din Galați a scos la vânzare prin licitație și mai multe terenuri. Astfel pe 7 februarie, a fost licitat un teren arabil extravilan de 20.000 metri pătrați, pe raza UAT Pufești, în județul Vrancea, la un preț de pornire de 75.000 de lei.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite