Aerostar Bacău a construit un parc fotovoltaic pe acoperișul fabricii. Investiţia se ridică la 3 milioane de euro

0
Publicat:

Producătorul de aviație din Bacău a realizat investiția pentru a reducerile costurile facturilor la energie. Parcul fotovoltaic este format din 7.000 de panouri, care vor genera o putere instalată de 3 megawați.

Valoarea parcului fotovoltaic se ridică la 3 milioane de euro FOTO arhivă Adevărul
Valoarea parcului fotovoltaic se ridică la 3 milioane de euro FOTO arhivă Adevărul

Aerostar Bacău, companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a anunţat realizarea unui investiţii de trei milioane de euro, din surse proprii, constând în securizarea energiei prin implementarea unui parc fotovoltaic.

Format din peste 7.000 de panouri amplasate pe acoperişul clădirilor deţinute de Aerostar, proiectul are o putere instalată de 3 megawați, reiese dintr-un raport al Bursei de Valori Bucureşti.

„Aerostar investeşte pentru obiective durabile care să contribuie la  reducerea efectelor de încălzire globală şi la obţinerea neutralizării climatice. Astfel, în anul 2022, Aerostar a dus la îndeplinirea obiectivului ce contribuie la creşterea sustenabilităţii şi la reducerea consumului de energie electrică prin implementarea parcului fotovoltaic, pentru a beneficia de energie verde din sursă proprie”, se menționează în document.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 317 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Aproximativ 72% din suma amintită provine din serviciile de pe pieţele externe. Profitul net din ianuarie-septembrie 2022 a fost de 73,9 milioane de lei, conform raportului trimestrial al societăţii.

Acţiunile Aerostar Bacău s-au depreciat cu 5,5% anul acesta, pe tranzacţii de aproape două milioane de lei. Deţinută în proporţie de 71,5% de IAROM Bucureşti şi 15,2% de Evergent Investments, compania are o capitalizare de 1,2 miliarde de lei și 1.800 de angajați.

Compania Aerostar din Bacău va colabora cu firma israeliană Elbit pentru realizarea structurii dronelor, dar și a sistemelor electrice și mecanice ale aparatelor care vor intra în dotarea Ministerului Apărării.

Romtehnica a semnat marți, 20 decembrie, un acord-cadru prin care în următorii cinci ani compania israeliană Elbit va furniza șapte sisteme de vehicule aeriene fără pilot, dotate cu armament, pentru care statul român va plăti aproape 380 de milioane de euro.

Condiția este ca dronele, dar și sistemele de comandă, să fie fabricate în România, de companii din industria autohtonă de apărare.

Iar procesul de mentenanță pe toată durata de viață a dronelor va fi asigurat în țară. Structura dronelor și sistemele electrice și mecanice vor fi realizate de Aerostar Bacău, iar asamblarea și echiparea cu sisteme de armament - la Măgurele.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite