Psiholog, în cazul fetei găsite plină de sânge pe stradă: „Poliţiştii au ajuns spectatori ai dezastrelor. Ar trebui să li se predea la şcoală bunul-simţ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul Mihaela Săhlean a făcut o analiză a cazului de Galaţi, acolo unde doi poliţişti au asistat nepăsători la un episod halucinant: o fetiţă de 14 ani era plină de sânge pe stradă şi părea victima unei agresiuni sexuale.

Psihologul Mihaela Săhlean a analizat cu duritate incidentul petrecut duminică seara pe o stradă intens circulată din Galaţi, acolo unde o fetiţă de 14 ani a fost filmată plină de sânge, iar doi poliţiştii opriţi de trecători asistau impasibili la tot, din maşină, deşi exista suspiciunea unei agresiuni sexuale grave.

„Avem de-a face cu o totală lipsă de empatie. Poliţiştii au ajuns spectatori ai dezastrelor, nu intervin, nu simt că trebuie să facă asta. Este o problemă profundă, nu este o simplu simptom. Îmi pare rău că la şcolile de poliţie nu se predă bunul-simţ profesional”, a declarat Mihaela Săhlean.

„Reacţia firească şi legală ar fi trebuit să fie aceea de a interveni. Nici măcar nu era vreun caz grav în care poliţiştii aceia şi-ar fi riscat viaţa în faţa unor acte violente. Era un copil rănit, plin de sânge, care trebuia ajutat. Repet, este vorba despre o lipsă totală de empatie, de bun-simţ”, a mai adăugat psihologul.

Vă reamintim că o scenă înfiorătoare a fost filmată duminică de o trecătoare pe Bulevardul George Coşbuc din Galaţi. O copilă, despre care s-a aflat ulterior că are 14 ani, mergea plină de sânge pe abdomen şi pe picioare, spre stupefacţia martorilor.

Femeia care a filmat scenele a oprit o maşină de poliţie care trecea în zonă şi a semnalat că e o fată are nevoie de ajutor, însă oamenii s-au dovedit nepăsători.

Femeia îi acuză însă pe poliţişti că ar fi vrut să plece mai departe şi să o lase acolo pe copilă.

„La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătăm fata plină de sânge! Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «nu vrea să vina ambulanţa» (fata fiind minora 14 ani). Ce credeţi că face Poliţia? Voiau sa plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu poliţista a chemat ambulanţa”, a scris femeia pe Facebook.

Înregistrarea video ataşată mesajului arată, de altfel, că poliţiştii au stat în maşină, la distanţă de fata plină de sânge şi nu au coborât pentru a o ajuta.

Conducerea IPJ Galaţi, sesizată, a dispus două anchete, după ce imaginile cu fetiţa plină de sânge au devenit virale în mediul online, iar un echipaj de poliţie asistă pasiv la întâmplare.

Cei doi poliţişti care au dat dovadă de pasivitate în acest caz vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi potrivit Statutului Poliţistului.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital de către un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", a precizat IPJ.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite