Fata găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi a fost audiată. Ce declaraţie stupefiantă a făcut copila de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video
FOTO captură video

Fata a fost tratată de medicii de la Spitalul de Copii din Galaţi, care au transferat-o apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi. A fost tratată şi este în afara oricărui pericol. Ea a întreţinut relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani.

Oamenii legii au audiat-o pe copila de 14 ani care a fost găsită duminică seară plină de sânge, pe o stradă din Galaţi.

Aceasta este internată în prezent în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi (după ce a fost transferată de la Spitalul de Copii) şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Surse din zona medicală ne-au spus că avea rupturi vaginale ca urmare a unui act sexual.

Fata este în afara oricărui pericol fiind, din ceea ce au declarat medicii „stabilă hemodinamic”.

Copila (care este în custodia Protecţiei Copilului Galaţi) a declarat poliţiştilor care au audiat-o că nu a fost violată şi că a întreţinut relaţii sexuale de bună voie cu iubitul ei în vârstă de 15 ani. Aceeaşi variantă au prezentat-o şi cei de la Protecţia Copilului.

Fata primise un bilet de învoire de la Protecţia Copilului, perioadă în care ea nu era supravegheată de nimeni.

Băiatul de 15 ani cu care fata a întreţinut relaţii sexuale urmează să fie şi el audiat de oamenii legii. Deşi este minor, pe numele lui va fi întocmit un dosar penal pentru relaţii sexuale cu un minor.

O anchetă penală a fost deschisă şi cu privire la modul cum angajaţii Protecţiei Copilului au aplicat legea în acest caz revoltător.

Vă reamintim că o scenă înfiorătoare a fost filmată duminică de o trecătoare pe Bulevardul George Coşbuc din Galaţi. O copilă, despre care s-a aflat ulterior că are 14 ani, mergea plină de sânge pe abdomen şi pe picioare, spre stupefacţia martorilor.

Femeia care a filmat scenele a oprit o maşină de poliţie care trecea în zonă şi a semnalat că e o fată are nevoie de ajutor, însă oamenii s-au dovedit nepăsători.

Femeia îi acuză însă pe poliţişti că ar fi vrut să plece mai departe şi să o lase acolo pe copilă.

„La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătăm fata plină de sânge! Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «nu vrea să vina ambulanţa» (fata fiind minora 14 ani). Ce credeţi că face Poliţia? Voiau sa plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu poliţista a chemat ambulanţa”, a scris femeia pe Facebook.

Înregistrarea video ataşată mesajului arată, de altfel, că poliţiştii au stat în maşină, la distanţă de fata plină de sânge şi nu au coborât pentru a o ajuta.

Conducerea IPJ Galaţi, sesizată, a dispus două anchete, după ce imaginile cu fetiţa plină de sânge au devenit virale în mediul online, iar un echipaj de poliţie asistă pasiv la întâmplare.

Cei doi poliţişti care au dat dovadă de pasivitate în acest caz vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi potrivit Statutului Poliţistului.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital de către un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", a precizat IPJ.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite