VIDEO Berbeceanu, reacţie furibundă faţă de poliţiştii din Galaţi care au rămas nepăsători lângă fata plină de sânge: „E ticăloşie în forma cea mai scabroasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata plină de sânge pe o stradă din Galaţi.
Fata plină de sânge pe o stradă din Galaţi.

Poliţiştii acuzaţi că au rămas nepăsători în faţa suferinţei unei fete de 14 ani l-au revoltat pe Traian Berbeceanu: „Este ticăloşie în forma cea mai scabroasă”, spune fostul poliţist care a condus BCCO Alba.

Modul în care au reacţionat poliţiştii chemaţi în ajutorul unei adolescente de 14 ani, filmată în timp ce se deplasa pe stradă, plină de sânge, a stârnit un val de reacţii în mediul on-line. Fostul poliţist Traian Berbeceanu i-a acuzat pe ofiţeri de ticăloşie.

„Asta deja nu mai este doar lipsă de profesionalism! Este ticăloşie în forma cea mai scabroasă. Este lipsă de elementar bun simţ, de cea mai mică urmă de omenie... Nici nu mai ştiu ce este de fapt! Însă, în mod categoric, Poliţia trebuie reconstruită, regândită, după ce în prealabil va fi temeinic curăţată. Până la măduvă!”, scrie Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Oragnizate Alba, pe pagina sa de Facebook.

Cazul controversat din Galaţi

Duminică, o adolescentă de 14 ani a fost filmată mergând plină de sânge pe abdomen şi pe picioare, pe o stradă din Galaţi. O localnică a filmat scena şi a oprit o maşină de poliţie pentru a semnala că fata are nevoie de ajutor. Femeia i-a acuzat pe cei doi ofiţeri că ar fi vrut să plece mai departe şi să o lase acolo pe copilă.

Imagine indisponibilă

„La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătăm fata plină de sânge! Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «nu vrea să vina ambulanţa» (fata fiind minora 14 ani). Ce credeţi că face Poliţia? Voiau sa plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu poliţista a chemat ambulanţa”, a scris femeia pe Facebook. Înregistrarea video ataşată mesajului arată, că poliţiştii au rămas în maşină, la distanţă de fata plină de sânge. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a dispus două anchete, după ce imaginile cu fetiţa plină de sânge au devenit virale în mediul online, iar cei doi poliţişti vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi potrivit Statutului Poliţistului. „Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital de către un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", a informat IPJ Galaţi. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul (DGASPC) Galaţi au infirmat informaţiile că fata de 14 ani ar fi fugit dintr-un centru de plasament şi că ar fi fost violată. Aceştia au precizat că adolescenta „avea bilet de voie” şi că „a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”.


Mai puteţi citi şi:

Anchetă în cazul poliţiştilor din Galaţi care au ignorat o copilă de 14 ani ce era plină de sânge pe stradă. Protecţia Copilului: „Nu a fost viol”

Cazul fetei de 14 ani filmată plină de sânge pe stradă. Protecţia Copilului: „Avea bilet de voie şi a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”

VIDEO Fată de 14 ani, plină de sânge pe stradă în urma unei posibile agresiuni sexuale, ignorată de poliţişti. Nici măcar nu s-au dat jos din maşină să vadă ce are


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite