Primele autobuze full electric cumpărate la Galați. Primăria a semnat contractul cu firma Solaris din Polonia

0
Publicat:

Autobuzele, cu zero emisii gaze de eșapament, au o capacitate de transport de 59 de persoane și sunt prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, sistem de climatizare, sistem audio-video de informare pentru călători și sistem de supraveghere video.

Capacitatea de transport a unui autobuz electric este de 59 de persoane FOTO Primăria Galați
Capacitatea de transport a unui autobuz electric este de 59 de persoane FOTO Primăria Galați

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat astăzi contractul pentru achiziția primelor 20 de autobuze electrice noi, marca Solaris. Este vorba despre autobuze cu lungimea de circa 10 metri, în contract fiind incluse și două stații de reîncărcare rapidă și șase stații de reîncărcare lentă.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum am promis, continuăm pe linia unui transport modern, pentru a oferi cele mai bune condiții de călătorie. Vorbim acum de primele autobuze electrice noi care vor ajunge la Galați; sunt autobuze nepoluante și au toate dotările moderne. Am spus din prima clipă stop achiziției de autobuze la mâna a doua. Iar în acești ani au ajuns la Galați doar mijloace de transport noi. Și nu ne oprim aici”.

Cele 20 de autobuze electrice vor îndeplini toate condițiile speciale de fiabilitate, securitate, confort și protecție ambientală, conform normelor europene.

Autobuzele, cu zero emisii gaze de eșapament, vor avea o capacitate de transport pentru 59 de persoane, vor fi prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, vor avea sistem de climatizare, sistem audio-video de informare pentru călători și sistem de supraveghere video.

Autobuzele Solaris sunt complet nepoluante FOTO Primăria Galați
Autobuzele Solaris sunt complet nepoluante FOTO Primăria Galați

Valoarea contractului este de 47.848.224,32 lei fără TVA, fonduri europene prin PNRR. Autobuzele vor fi livrate de Solaris Bus&Coach (Polonia), iar durata contractului este de 16 luni. Livrea autobuzelor va începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului 2024.

Primăria municipiului Galați a atras în total fonduri prin PNRR pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante, autobuze, tramvaie și microbuze, care urmează să ajungă la Galați în perioada următoare.

Municipiul Galați a achiziționat în ultimii ani 105 mijloace noi de transport. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6.

Autobuzele au prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă FOTO Primăria Galați
Autobuzele au prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă FOTO Primăria Galați

Pentru toate acțiunile în domeniul transportului, trofeul pentru un transport public prietenos cu mediul a ajuns anul acesta la Galați. Este vorba despre premiul oferit de Asociația Municipiilor din România care a acordat „Premiile Orașelor Verzi 2023" în cadrul evenimentului „Forumul Orașelor Verzi” care a avut loc la Brașov în perioada 5-7 septembrie 2023.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite