Primarul din Tecuci a dus sute de tecuceni la moaştele Sfintei Parascheva fără aprobarea Consiliului Local. Edilul: „Aveam un plan cultural”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui control al Curţii de Conturi, inspectorii financiari au descoperit mai multe nereguli legate de cheltuirea banilor publici la Primăria din Tecuci.

Curtea de Conturi a stabilit în urma unui control că primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, a organizat Revelionul din 2012 pe banii tecucenilor, dar fără aprobarea Consiliului Local. Mai mult decât atât, edilul ar fi dispus ca toate costurile pentru deplasarea a sute de tecuceni la Iaşi, într-un pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva, să fie suportat de la bugetul local, însă tot fără avizul forului deliberativ local.

Când au tras linie, inspectorii financiari au constatat că s-au efectuat cheltuieli ilegale de 1,27 milioane de lei, iar inspectorii financiari au cerut recuperarea prejudiciului, dar şi plata de penalităţi şi dobânzi la suma amintită. Raportul Curţii de Conturi a fost atacat la instanţa de contencios, iar judecătorii le-au dat dreptate inspectorilor financiari.

Prin urmare, primarul Daniel Ţuchel a constituit o comisie, care să stabilească prejudiciul creat municipalităţii din Tecuci, dar şi persoanele responsabile de acesta. Pentru că era direct vizat de raportul Curţii de Conturi, primarul Daniel Ţuchel a stabilit ca viceprimarul Mitică Hulea să se ocupe de acest caz.

Primarul, dat în judecată de viceprimar

După analiza raportului Curţii de Conturi şi verificarea actelor în baza cărora s-a organizat Revelionul din 2012 şi deplasarea a sute de tecuceni la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi, viceprimarul Mitică Hulea a ajuns la concluzia că primarul Daniel Ţuchel este singurul responsabil de cheltuirea  a 1,27 milioane de lei de la bugetul local fără avizul Consiliului Local Tecuci.

”Primarul nu a solicitat rectificarea bugetului local pentru realizarea spectacolului artistic, iar Consiliul Local Tecuci nu a avut documente în susţinere pentru a aproba alocarea de fonduri bugetare pentru o astfel de acţiune. Cu toate că nu a avut aprobarea Consiliului Local, primarul a angajat cheltuieli şi a angajat plata unor sume de bani pe baza unor documente semnate numai de acesta”, au concluzionat inspectorii financiari.

Contactat de Adevărul, edilul susţine că ambele acţiuni s-au făcut cu respectarea legii. ”Nu am vrut să fiu acuzat de abuz în serviciu pentru că nu pun în aplicare o hotărâre a Curţii de Conturi. Prin urmare, am desemnat o altă persoană să se ocupe de această chestiune. Am cerut avizul Consiliului Local pentru cheltuielile care mi se impută. Inspectorii financiari mi-au reproşat că nu am prezentat un plan cultural, care să justifice aceste cheltuieli. Aveam un plan cultural şi l-am prezentat consilierilor locali. Mă voi apăra în instanţă şi voi respecta decizia judecătorilor”, ne-a declarat prumarul Daniel Ţuchel.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite