Psihopatul care a semănat teroare în Tecuci va sta 18 ani la închisoare. Şi-a ucis sora în chinuri cu un fierăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Cornel Chiric (43 de ani) a băgat spaima în locuitorii Tecuciului, după ce, la sfârşitul lunii septembrie 2015, şi-a omorât sora şi a fost pe punctul să o ucidă şi pe mama sa, pe care a tăiat-o cu un fierăstrău. În final, a fost nevoie ca cinci bărbaţi să intervină pentru a-l calma şi imobiliza pe agresor.

Cosmin Cornel Chiric i-a terorizat preţ de ore bune pe locuitorii din Tecuci, după ce a plecat pe străzi înarmat cu o rangă şi un cuţit, cu care a lovit mai multe persoane şi a vandalizat câteva maşini.

Asta după ce şi-a ucis fără milă sora şi a fost la un pas să îşi omoare şi mama, pe care a rănit-o serios cu un fierăstrău.

Până la urmă, cinci bărbaţi au reuşit să îl imobilizeze pe individ, după ce s-au luptat serios cu acesta. Criza de nervi a lui Cosmin Cornel Chiric s-a declanşat pe fondul faptului că nu îşi trata corect boala psihică de care suferea, iar pe deasupra consuma şi alcool.

O expertiză psihiatrică a concluzionat că individul a avut totuşi discernământ când a comis faptele, iar Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 18 ani de închisoare. Instanţa îl obligase anterior pe Cosmin Cornel Chiric la tratament medical ”până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări, care să înlăture starea de pericol”.

”Era într-o baltă de sânge”

Agresorul locuia cu mama lui, ce reprezenta ţinta predilectă a violenţelor sale. În ziua tragediei, Cosmin Cornel Chiric a distrus cam tot pe ce a pus mâna din casă, a scos electrocasnicele în curte, iar apoi şi-a îndreptat furia către mama sa.

„A luat şi fierăstrăul şi a tăiat-o pe bunica pe obraz. Apoi a luat o rangă şi un cuţit şi a venit spre noi. Eram la poartă. L-am auzit cum spărgea şi venea şi ţipa şi i-am zis mamei să intre repede în curte. Apoi m-am suit în maşină şi am plecat la poliţie. De el ne era frică. A bătut-o pe mama şi pe bunica de foarte multe ori, pe noi ne-a sechestrat odată în casă. Era foarte periculos. Părinţii mei tot îl duceau la spitalele din Găneşti şi la cel de Psihiatrie din Galaţi dar după şase luni îi dădeau drumul sau fugea el şi ne trezeam cu el aici, acasă. Era cumplit. Ne-au spus vecinii că în seara cu nenorocirea, când el se certa cu bunica, au venit jandarmii şi i-au spus că dacă se potoleşte îl lasă acasă. Şi el a făcut apoi ce a făcut... Când m-am întors, nici nu am realizat că mama era căzută lângă poartă. A lovit-o el, era într-o baltă de sânge“, a declarat Alexandra Chiric, fiica femeii ucise. 

Individul îşi va petrece următorii 18 ani după gratii, în condiţiile în care Curtea de Apel Galaţi a menţinut recent decizia primei instanţe, hotărârea fiind definitivă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite