Ştrandul din Tecuci este în paragină după 12 ani de pompat bani publici în el. Primăria şi Guvernul îşi dispută proprietatea asupra imobilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată ştrandul din Tecuci după ce s-au investit 3 milioane de lei în reabilitarea lui Foto: Valentin Trufaşu
Aşa arată ştrandul din Tecuci după ce s-au investit 3 milioane de lei în reabilitarea lui Foto: Valentin Trufaşu

Municipalitatea din Tecuci a dat în judecată Executivul, pe care îl acuză de adoptarea abuzivă a HG 1705/2006, prin care ştrandul din Tecuci a fost trecut din proprietatea Primăriei în cea a statului.

Între Primăria din Tecuci şi Guvern a apărut o dispută juridică, ce vizează ştrandul din localitate, o investiţie în care s-au băgat milioane de lei în ultimii 12 ani, dar care nu a fost dat în folosinţă nici până acum.

Consiliul Popular din Tecuci a aprobat transferul folosinţei ştrandului  în 1977 din administrarea Consiliului Popular Tecuci în cea a Şcolii Sportive din localitate. Reprezentanţii Primăriei din Tecuci susţin acum că Executivul a adoptat o reglementare (HG 1705/2006) cu încălcarea legii, trecând bunul din proprietatea oraşului în cea a statului.

Asta în condiţiile în care pentru a face acest lucru nu s-ar fi abrogat o altă reglementare (HG 562/2002), ce atesta că bunul imobiliar amintit aparţine domeniului public local.

”Profitând că anexele privind bunurile ce aparţin domeniului public al statului nu sunt publice, Guvernul României adoptă HG 1705/2006, unde în anexa 8 este menţionat şi ştrandul din Tecuci. Considerăm că în mod abuziv a fost trecut în domeniul public al statului, întrucât nici HG 1705/2006, nici HG 562/2002 şi nici HG 509/2015 nu prevăd abrogarea prevederilor HG 562/2002, de atestare a bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului Tecuci”, a declarat în instanţă Daniel Gerhardt Ţuchel, primarul Tecuciului.

Zeci de kilometri până la un bazin de înot

În replică, Ministerul Finanţelor, ca reprezentant al statului, susţine că hotărârea de Guvern incriminată de autorităţile locale din Tecuci nu stabileşte natura juridică a unor imobile, ci doar aprobă inventarul centralizat al imobilelor ce fac parte din proprietatea publică a statului, care au fost declarate ca având un asemenea statut de către administratorii lor.

În dispută a intervenit şi Clubul Şcolar Sportiv din Tecuci, administratorul ştrandului, care precizează că bunul aparţine Ministerului Educaţiei. Instituţia susţine, prin vocea directorului Valeriu Mănăilă, că ar fi investit în reabilitarea ştrandului aproape 3 milioane de lei în perioada 2007-2011.

De suferit au doar tecucenii, pentru că ştrandul nu a fost dat în folosinţă, în condiţiile în care ar mai fi nevoie de încă 1,5 milioane de lei, conform directorului Şcolii Sportive din Tecuci, pentru finalizarea investiţiei.

În schimb, primarul Tecuciului, Daniel Gerhardt Ţuchel, a precizat în instanţă că investiţia este lăsată în paragină, iar primăria pe care o conduce are banii necesari pentru finalizarea ei. Până atunci, amatorii de înot din Tecuci sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri până la Galaţi sau Focşani, ca să aibă acces la un bazin de înot. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite