Podul hobanat de la Galați prinde contur. Este înalt cât un bloc de 24 etaje VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul hobanat, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul Galaţi de la Revoluţie încoace, prinde contur. Podul va avea o înălţime de 62 de metri, adică echivalentul unui bloc cu 24 de etaje.

Podul Hobanat de pe Drumul de Centură FOTO: CJ Galați
Podul Hobanat de pe Drumul de Centură FOTO: CJ Galați

Constructorul a turnat placa de beton a podului hobanat. Aproximativ 50% din placa de beton, peste care se va pune ulterior hidroizolația și asfaltul, este finalizată. De asemenea, se lucrează și la rampele de urcare pe podul hobanat al Drumului de Centură, anunță reprezentanții Consiliului Județean Galați.

„Doar într-o singură zi s-au turnat aproape 400 de metri cubi de beton. Mai exact, pe șantierul podului hobanat au ajuns astăzi peste 40 de betoniere.  Aproximativ 50% din placa de beton, peste care se va pune ulterior hidroizolația și asfaltul, este finalizată. Urmează armarea ultimelor tronsoane ale tablierului și noi etape de turnare a betonului. De altfel, doar pentru placa de beton se vor turna până la final aproximativ 1500 de metri cubi de beton”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Pocul va fi înalt cât un bloc de 24 de etaje

Construcţia va avea înălţimea de 62 de metri şi lungimea de 500 de metri. Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. La final, podul va fi luminat ambiental, pentru a fi pus în valoare.

„Va avea patru benzi şi va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forţaţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe Centura Galaţiului”, a subliniat Costel Fotea.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Lucrările de extindere, reabilitare și modernizare ale Drumului de Centură din Galați vor fi finalizate până în iunie 2024. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite