Podul Hobanat de la Galați: constructorul trece la montarea ultimelor elemente de tablier

0
Publicat:

Avansează lucrările la podul hobanat din Galaţi, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul de la Dunăre de la Revoluţie încoace. Constructorul urmează să monteze ultimele elemente de tablier.

Podul hobanat de la Galați FOTO: Consiliul Județean Galați
Podul hobanat de la Galați FOTO: Consiliul Județean Galați

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi anunţă că pentru continuarea lucrărilor de montare a tablierului la podul hobanat al Drumului de Centură, traficul pe DJ251, în imediata apropiere a podului, va fi deviat pe o rută ocolitoare, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri. Este vorba despre un segment de drum de pe DJ251, aflat la jumătatea distanței dintre sensul giratoriu de la Talcioc și pasajul de cale ferată.

„Astfel, de joi, 8 septembrie, începând cu ora 10:00, timp de trei luni, traficul va fi deviat pe sub podul hobanat, astfel încât constructorul să poată monta suporții de susținere a pieselor metalice pentru ultimele elemente de tablier”, au transmis reprezentanții CJ Galați.

După ce această importantă etapă va fi finalizată, va începe amplul proces de montare pas cu pas a hobanelor.

Podul hobanat, înalt cât un bloc cu 24 etaje

Podul hobanat este o construcţie unică în regiunea sud-est a României şi va avea 62 de metri înălţime. La final, va fi cât un bloc cu 24 etaje. Obiectivul va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. Podul va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Pentru lărgirea la patru benzi a drumului, pe sectoarele dintre Viaduct şi zona blocurilor ANL, precum şi între Talcioc şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc, este nevoie să se facă mai multe expropieri. Conform evaluărilor realizate de către specialişti, trebuie expropriaţi 8.155 de mp, din care 6.349 mp reprezintă teren fără construcţii.

Este vorba de 46 de proprietăţi unde se vor face aceste exproprieri, iar în 39 de cazuri este vorba despre persoane fizice. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite