Au început lucrările de modernizare a Drumului de Centură al Galaţiului. Cât costă totul şi când va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la noua centură a Galaţiului FOTO IN
Lucrări la noua centură a Galaţiului FOTO IN

Cea mai complexă parte a proiectului este realizarea unui pod hobanat al cărui pilon central va avea o înălţime de 62 de metri, adică echivalentul unui bloc cu 24 de etaje. Şoseaua va avea minimum 4 benzi de circulaţie.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, luni, 27 aprilie 2020, că au fost demarate lucrările la modernizarea Drumului de Centură. Investiţia este realizată cu fonduri europene, în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

„Am demarat lucrările la cea mai mare investiţie în infrastructura rutieră a Galaţiului din ultimii 30 de ani. Vom moderniza de la zero Drumul de Centură şi vom crea o infrastructură rutieră modernă. Este o investiţie de peste 30 de milioane de euro, de care va beneficia întreaga comunitate gălăţeană”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Primele lucrări vor fi realizate la cea mai complexă parte a acestui proiect, respectiv la podul hobanat. În acest moment, constructorul lucrează la infrastructura pilonului central al podului. Pilonul va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului. 

Podul suspendat va scurta lungimea actuală a Drumului de Centură cu aproximativ doi kilometri, astfel încât conducătorii auto nu vor mai fi nevoiţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe varianta ocolitoare a Galaţiului. 

De asemenea, constructorul va începe să lucreze şi pe tronsonul de pe strada Macului, de la intersecţia cu strada Traian şi până la intersecţia cu strada Calea Prutului.  

Lucrări la noua centură a Galaţiului FOTO IN

„Odată cu implementarea acestui proiect se va fluidiza traficul în zonă, se va reduce riscul de accidente rutiere şi va scădea timpul petrecut de şoferi în trafic, ceea ce pentru agenţii economici înseamnă costuri mai mici. În plus, prin această investiţie vor fi create şi noi locuri de muncă. Vom face şi exproprieri în zonele în care vom extinde drumul la patru benzi de circulaţie, însă acestea nu vor fi realizate anul acesta. Lucrările la Drumul de Centură se vor desfăşura etapizat, fără a întrerupe total circulaţia”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Această investiţie prevede modernizarea a 10,45 km de drum. Astfel, de la intersecţia cu bulevardul Brăilei şi până la ieşirea în bulevardul George Coşbuc drumul va avea patru benzi de circulaţie, iar în zona intersecţiilor importante există porţiuni cu 6 benzi. 

Lucrări la noua centură a Galaţiului FOTO IN

Fundaţia Drumului de Centură va fi consolidată, vor fi reabilitate podeţele, se va fi realiza o reţea nouă de colectare a apelor pluviale şi se vor amenaja trotuare, spaţii verzi şi piste pentru biciclişti (6,5 km). De asemenea, vor fi realizate şi cinci sensuri giratorii. 

Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. Lucrările se vor desfăşura pe o suprafaţă 184.445 de metri pătraţi. Termenul de implementare a proiectului este de 24 de luni, adică recepţia finală ar trebui să aibă loc în aprilie-mai 2022.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite