Percheziții la Galați pentru înșelăciuni în comerțul agricol. Prejudiciul este uriaș VIDEO

0
Publicat:

Mai multe percheziții au loc joi, 8 decembrie, în Galați, la persoane bănuite de înșelăciune. Suspecții operau în domeniul agricol și au făcut un prejudiciu de circa trei milioane de lei.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea și cu participarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară la sediile a trei societăți comerciale din județul Galați. Acestea au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, precum și la locuințele a două persoane bănuite.

„În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată și în variantă agravată, cu consecințe deosebit de grave (7 acte materiale), au explicat anchetatorii”, a transmis Poliția Galați. 

Totodată, polițiștii au acționat pentru „identificarea de înscrisuri, bunuri și sume de bani provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv inducerea în eroare a 7 persoane vătămate (persoane juridice și fizice), de la care ar fi achiziționat cantități importante de cereale, fără a le achita contravaloarea sau ar fi vândut cereale cu plata în avans, fără a mai livra marfa achitată.”

Perchezitii la mai multe persoane bănuite de înșelăciune FOTO: Arhivă
Perchezitii la mai multe persoane bănuite de înșelăciune FOTO: Arhivă

Descinderi cu mascați la mai multe balastiere și firme care fac operațiuni miniere

Pe 3 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați –Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori antifraudă din cadrul ANAF au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, din județul Galați, care au ca obiect de activitate extracția și comercializarea de agregate minerale.

„În fapt, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, pentru administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență”, informează IPJ Galați.

Totodată, au fost desfășurate activități pentru descoperirea de înscrisuri, bunuri și sume de bani, provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv exploatarea agregatelor minerale, fără îndeplinirea condițiilor impuse de cadrul normativ aflat în vigoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite