Omul străzii care a terorizat Galațiul. Psihotic și violent, a fost la un pas să facă moarte de om

0
Publicat:

Un bărbat care trăiește pe străzile din Galați a fost ani de zile un real pericol pentru orice gălățean care se intersecta cu el. Totul a culminat cu un atac sălbatic asupra unui alt om al străzii.

Omul străzii avea numeroase izbucniri violente  FOTO arhivă Adevărul
Omul străzii avea numeroase izbucniri violente FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Galați l-a condamnat în 28 septembrie pe Georgică Roman, o persoană fără adăpost care locuiește în Galați, la 6 ani de închisoare pentru tentativă la omor. Decizia instanței nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că, pe 25.01.2020, bărbatul a atacat fulgerător o altă persoană fără adăpost care îi ceruse să plece dintr-o anumită zonă și i-a aplicat o lovitură în cap cu o bucată de cornier. Victima s-a prăbușit în stare de inconștiență și a scăpat cu viață doar datorită intervenției prompte a medicilor.

„În momentul în care persoana vătămată a ajuns în apropierea sa, fără a aştepta şi fără a ezita, a ridicat cornierul şi i-a aplicat o singură lovitură, în zona capului. În urma loviturii, persoana vătămată a căzut pe stradă, inconştientă şi a început să sângereze. În acest moment, speriat că va fi prins, inculpatul a abandonat persoana vătămată şi a părăsit zona îndreptându-se spre cartierul Ţiglina 1, trecând pe lângă magazinul Reno”, se menționează în rechizitoriu.

Lung istoric de internări la Psihiatrie și episoade violente

Bărbatul provine din centrele de plasament pentru copii instituţionalizaţi, unde a rămas până la finalizarea studiilor liceale. Are o fire extrem de violentă, este imprevizibil, iar pe fondul tulburărilor psihotice se manifesta de multe ori ca un schizofrenic.

În toamna anului 2019, cu câteva zile înainte de a fi internat în Spitalul de Psihiatrie de la Galați, unde a fost adus de polițiști întrucât suferea un episod psihotic acut, bărbatul a avut un comportament agresiv, iraţional.

După mai multe internări de o zi, în luna septembrie 2019, a fost internat pentru un nou episod psihotic sever în perioada 09.11.2019 – 18.12.2019, când a avut tulburări de comportament, inclusiv halucinator-delirant. În aceeaşi perioadă, a fost observat în diferite zone din Galați de către mai multe persoane, care îl descriu ca pe o persoană violentă şi incoerentă.

Fată lovită în plină stradă

Deși era evident că prezintă pericol pentru oricine intra în contact cu el, Georgică Roman a fost lăsat în libertate. Așa s-a întâmplat și pe 6.11.2019, când bărbatul a lovit o fată cu pumnul în față în plină stradă fără niciun motiv.

„În momentul în care s-au intersectat, nici persoana vătămată, nici martora nu s-au mai uitat spre inculpat, astfel că nu l-au văzut în momentul în care a ridicat pumnul şi, fără a spune vreun cuvânt, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură în zona mandibulei, pe sub bărbie”, spune procurorul de caz.

Avocatul lui Georgică Roman a cerut achitarea acestuia pe motiv că nu a avut discernământ la momentul comiterii faptelor și a cerut internarea lui pentru că suferă de probleme psihice care necesită tratament psihiatric.

Instanța a respins cererea, în condițiile în care o expertiză psihiatrică a stabilit că bărbatul nu a fost total lipsit de discernământ la momentul comiterii faptei și l-a obligat să urmeze un tratament medical până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite