Firmă jefuită în stil mare de propriii angajați. Prejudiciul depășește 700.000 de lei

0
Publicat:

Cinci bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind suspectați că au furat materiale de construcție de la firma la care lucrau și le-au vândut la prețuri mai mici decât cele de producție.

Materiale de construcție achiziționate cu CEC-uri fără acoperire

Duminică, 2 octombrie 2022, peste 40 de polițiști și jandarmi au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiile Vaslui și Iași.

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de delapidare.

Totodată, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, pe numele a cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 54 de ani, patru din municipiul Vaslui și unul din municipiul Iași, aceștia fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru cercetări.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – august 2022, persoanele cercetate în prezentul dosar penal și-ar fi însușit, fără drept, bunuri materiale (materiale de construcții) din patrimoniul unui agent economic din municipiul Vaslui. Bunurile sustrase erau comercializate la un preț mai mic decât costul de producție, la diverși agenți economici din țară, fără documente contabile sau de proveniență, persoanele cercetate însușindu-și, procentual, valorile obținute prin vânzare”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Prejudiciul cauzat firmei Bico Industries din Vaslui depășește 700.000 lei.

Cei cinci bărbați duși la audieri au fost reținuți pentru 24 de ore. În cursul zilei de luni, 3 octombrie 2022, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite