Bătrână de 103 ani din Vaslui, către tâlharul care i-a aprins lumânarea: „Tu ești cel mort, nu eu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia, care locuiește într-o comună vasluiană, a fost atacată în casă de un bărbat înarmat cu un cuțit și mascat, care o lovea și îi cerea banii. Acesta i-a aprins „creștinește” și o lumânare.

Tinca Baciu FOTO Vremea Nouă
Tinca Baciu FOTO Vremea Nouă

Tinca Baciu (103 ani) locuiește singură în satul Valea lui Bosie, comuna vasluiană Tătărani, și într-o noapte s-a trezit în casă cu un bărbat mascat și cu mâinile acoperite cu ciorapi. „Dă-mi banii”, striga individul, în timp ce lovea biata femeie.

Aceasta însã nu s-a pierdut cu firea, desi a recunoscut ulterior că s-a gândit că acela s-ar putea să fie momentul în care va muri. A reușit, în ciuda loviturilor primite si chiar a faptului că fusese tăiată la ureche cu cuțitul, să își păstreze cumpătul.

A fost atentă la individ și l-a recunoscut după gesturile pe care le făcea. Este vorba despre un tânăr din sat. „Eu o să mor. Costele, dă-mi oleacă de apă, să-mi sting sufletul”, i-a cerut bătrâna tâlharului care o lovea fără milă și care a rămas șocat când și-a auzit numele - scrie Vremea Nouă.

Atacatorul a fost convins că a omorât-o pe femeie și a avut o tresărire creștinească. I-a pus o lumânare aprinsă în mână și a fugit din casa bătrânei.

„Tu crezi că mie mi-e frică de moarte? Nu-mi e”

Bunica Tinca, cum este cunoscută în sat, a supraviețuit și l-a dat pe tâlhar pe mâna Poliției. „Dacă el a vrut banii de la mine, eu ce să vreau de la el?”, i-a răspuns femeia judecătoarei în timpul procesului, care a întrebat-o ce pretenții are de la agresor. „Eu îl iert. N-am nicio pretenție, dar Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el”, a fost răspunsul victimei.

„L-am iertat. Rămâne să îl mai ierte și Dumnezeu”, a spus bunica Tinca.

Nici acum, după această întâmplare îngrozitoare, în urma căreia a stat în spital cu trei coaste rupte, o ureche tăiată și cu alte răni provocate de agresor, nu crede că a făcut rău, iertându-l.

„Când mă bătea, eu i-am zis: <Tu crezi că mie mi-e frică de moarte? Nu-mi e>. Să fii tânăr si să ajungi să stâlcești în casă un bătrân, ca să îți dea bani din sărăcia lui, asta înseamnă că tu, care vrei să mă omori pe mine, ești deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le măsoară pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut și peste asta”, încheie Tinca Baciu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite