O tornadă neobişnuită a distrus cinci hectare de solarii din Galaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Fii Informat Umbrăreşti/Facebook
sursa: Fii Informat Umbrăreşti/Facebook

Zeci de solarii au fost puse la pământ din cauza unei tornade produsă în localitatea Umbrăreşti, din judeţul Galaţi. Fermierii spun că pagubele sunt imense, iar mare parte din recolta de legume este compromisă.

Primarul comunei Umbrăreşti, Ionel Stratulat, a relatat că în noaptea de 9 august, în localitatea sa s-a produs un fenomen izolat tip tornadă care a afectat o suprafaţă de cinci hectare de legume în spaţii protejate, prin distrugerea totală a sistemului de susţinere şi a foliei de protejare. În total, au fost afectaţi 25 de producători agricoli.

Primăria Umbrăreşti face acum o evaluare a pagubelor, iar o înştiinţare a fost trimisă deja Prefecturii Galaţi.

„Primul pas în rezolvarea situaţiei a fost demersul către Prefectul judeţului Galaţi. Cei afectaţi sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Umbrăreşti pentru a depune înştiinţari privind pagubele produse”, a transmis primarul comunei Umbrăreşti.

Fermierii din Umbrăreşti spun că vijelia a fost atât de puternică încât a măturat totul în cale. În solarii, oamenii aveau castraveţi, ardei şi vinete. În plus, mulţi dintre legumicultori mai aveau foarte puţin până să înceapă campania de recoltare. În aceste condiţii, pagubele sunt imense. Sursa: Fii Informat Umbrăreşti/Facebook

solarii

„În doar o lună, am avut parte de do tornade. Am avut folia cea mai scumpă şi tot degeaba”, spune un fermier. 

„Cele mai multe solarii afectate sunt noi, unele dintre ele învelite chiar anul acesta cu folie bună de calitate, căpriori rezistenţi. Pagubele sunt foarte mari”, a scris pe reţelele de socializare un legumicultor.

Din păcate, legumicultorii nu au nici culturile, dar nici solariile asigurate.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Renumitele roşii de Matca lipsesc încă de pe mesele românilor din cauza vremii:„Nu a fost aproape deloc soare”

Arestări în cazul revoltei de la Matca. Doi legumicultori au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru ultraj VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite