Cel mai mare bazin legumicol din ţară va avea apă potabilă şi canalizare. Investiţie de 34 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: C. Mazilu
sursa: C. Mazilu

Localitatea Matca, din judeţul Galaţi, unde funcţionează cel mai mare bazin legumicol din ţară, va avea sistem de apă şi canalizare. Investiţia va fi realizată cu fonduri europene de aproape 34 de milioane de euro.

Matca este unul dintre cele mai mare bazine legumicole din ţară, având peste 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp. 

Comuna are 12.000 de locuitori, este pe locul trei în judeţ (după municipiile Galaţi şi Tecuci), la numărul de locuitori şi la cifra totală de afaceri a firmelor, însă în mod paradoxal nu beneficiază de reţea de apă şi canalizare. 

Situaţia se va schimba în curând, graţie unui proiect cu fonduri europene de 34 milioane de euro, anunţă autorităţile judeţene. 

Peste 200 de km de reţea de apă şi canalizare, 22 de staţii de pompare apă potabilă şi ape uzate, rezervoare de înmagazinare a apei şi staţii de clorinare. 

Aşa arată ampla investiţie pregătită pentru Matca, astfel încât una dintre cele mai mari comunităţi din judeţ să aibă în sfârşit apă şi canalizare. 

„A fost finalizată partea de proiectare tehnică, astfel că în cel mai scurt timp vor demara toate procedurile pentru desemnarea unui constructor. În acest moment, în judeţul Galaţi se implementează o importantă investiţie de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare în peste 20 de localităţi din judeţ, în multe locuri lucrările fiind deja finalizate”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, se pregătesc ample investiţii şi pentru sistemul de apă potabilă a municipiului Galaţi.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Renumitele roşii de Matca lipsesc încă de pe mesele românilor din cauza vremii:„Nu a fost aproape deloc soare”

Arestări în cazul revoltei de la Matca. Doi legumicultori au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru ultraj VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite