O asistentă medicală a furat din spital bani, carduri bancare și vouchere de vacanță. Păgubiții sunt angajați și pacienți

0
Publicat:

O asistentă medicală de la un spital din Galați a fost reținută, fiind acuzată de tranzacții bancare frauduloase și accesarea de sisteme informatice fără drept. Ea a sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță. 

Asistenta a făcut tranzacții frauduloase  FOTO: Arhivă Adevărul
Asistenta a făcut tranzacții frauduloase FOTO: Arhivă Adevărul

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Combaterea Infracționalității Informatice au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la adresa unei femei, de 49 de ani, asistentă medicală la un spital din orașul Galați. 

Asistenta medicală este bănuită de „săvârșirea infracțiunilor de furt, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic”.

La adresa de domiciliu a asistentei medicale au fost descoperite și ridicate probe care au legătură directă cu cauzele penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracțiunile menționate.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019-2023, la intervale diferite de timp, „femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță”.

Tranzacții frauduloase 

Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele și, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase online, dar și la comercianți fizici din municipiul Galați. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei.

„Față de femeie a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Galați. 

În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul unității de parchet menționate, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanei.

Asistenta lucrează la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite