Românca cu probleme psihice care și-a „uitat” fiul la spital a rămas fără copii. Unde a fost găsită

0
Publicat:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Galați a decis să îi ia copii femeii de 38 de ani, cunoscută cu probleme psihice, care și-a abandonat o zi în spital fiul de 9 ani.  

Copilul de 9 ani a fost luat acasă de tătăl său FOTO arhivă Adevărul
Copilul de 9 ani a fost luat acasă de tătăl său FOTO arhivă Adevărul

Marți, 20 februarie, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Galați l-au luat pe băiatul de 9 ani din familie și l-au dat în grija unui asistent maternal.

Asta după ce mama lui, o femeie de 38 de ani cunoscută cu afecțiuni psihice, a mers sâmbătă, 17 februarie, la Spitalul de Pediatrie din Galați să își viziteze fiica de 8 ani, care era internată de aproape o săptămână, cu o viroză.

Femeia era însoțită de fiul de 9 ani și, după câteva minute, le-a spus copiilor că pleacă să caute un grup sanitar și nu s-a mai întors.

„Din verificările efectuate de către polițiști, aceștia au stabilit că cele sesizate se confirmă, în sensul că femeia, aflându-se la programul de vizită medicală a fiicei sale, în vârstă de opt ani, împreună cu minorul de nouă ani, ar fi părăsit în mod voluntar unitatea medicală și l-ar fi lăsat pe acesta din urmă în incinta spitalului”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Ulterior, bărbatul s-a prezentat la sediul Spitalului de Pediatrie „Sfântul Ioan” din Galați, de unde l-a preluat pe fiul minor în vârstă de nouă ani.

Au fost alertate imediat conducerea spitalului, Poliția și Direcția pentru Protecția Copilului, iar femeia a fost găsită, după mai bine de 24 de ore, de concubinul ei. Ea aștepta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, unde s-a dus pentru că o durea capul.

inspectorii DGASPC Galați au efectuat mai multe anchete sociale la această familie până acum, dar după acest episod straniu au decis să îi scoată pe micuți din mediul toxic în care trăiau.

Băiatul de 9 ani a fost dat în grija unui asistent maternal. La fel se va întâmpla și cu fetița de 8 ani, după ce va fi externată din spital.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite