O asistentă de farmacie îşi urmează marea pasiune: „Dincolo de gusturi şi arome, îngheţata e matematică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: C.Mazilu
sursa: C.Mazilu

Cristina Mînea (53 de ani) e asistentă de farmacie, însă marea ei pasiune este îngheţata artizanală, aşa că absolventa de chimie alimentară s-a apucat, împreună cu soţul său, să producă acest desert exclusiv din fructe naturale şi plante aromatice.

Cristina Mînea este absolventă a Facultăţii de Chimie Alimentară din Galaţi, iar pasiunea pentru îngheţată şi-a descoperit-o în urmă cu doi ani, la sugestia unei cunoştinţe. Astfel, şi-a deschis un mic laborator unde produce îngheţată din plante aromatice şi flori sădite la o fermă şi atent selecţionate. Produsele sunt sută la sută naturale, se folosesc doar fructe şi plante aromatice şi smântână naturală, fără conservanţi sau coloranţi artificiali.

„M-a rugat o cunoştinţă care avea un stand în mall în Bucureşti să fac îngheţată. Un domn din Craiova mi-a adus utilajele, iar într-o săptămână am învăţat să fac îngheţată. Am descoperit atunci că îmi place foarte mult. Eu consider că, dincolo de gusturi şi arome, îngheţata e matematică. De exemplu, la aromele florale trebuie să ştii cât tebuie să laşi la macerat planta în lapte. Totul trebuie să fie bine echilibrat. Trebuie să ştii foarte bine cantitatea de zahăr, grăsime, smântână. Am descoperit că lumea îngheţatei este extraordinară în momentul în care reuşeşti să depăşeşti barierele, e ceva sublim”, povesteşte Cristina.

inghetata

sursa: Cristina Mînea

Printre produsele sale, se numără: îngheţata de căpşuni cu aromă de mentă, flori de soc cu ghimbir confiat şi lămâie, îngheţata de tei, îngheţată de iasomie cu migdale coapte şi sos de caramel, înghetata de prune cu nuci şi migdale, de ciocolată cu piper roz, îngheţata de lavandă, îngheţata de trandafiri picanţi.

inghetata

sursa: Cristina Mînea

Pentru a obţine sortimentele de îngheţată atât de căutate, Cristina foloseşte doar produse naturale, cum sunt, de exemplu, plantele aromatice aduse de la Staţiunea de Cercetare din Buzău.

inghetata

sursa: Cristina Mînea

„Am învăţat că nu trebuie să fac rabat de la calitate. Nu poţi obţine un lucru de calitate folosind materii prime ieftine. Feedback-ul pe care l-am primit de la clienţi a fost pe măsura aşteptărilor. Lumea este curioasă să guste din sortimentele pe care nu le găsesc în altă parte”, spune producătoarea de îngheţată artizanală din Galaţi.

inghetata

sursa: Cristina Mînea

În micuţul magazin pe care îl deţine împreună cu soţul ei, pe lângă îngheţată artizanală se mai găsesc diverse produse şi preparate din brânză, unt bio, dar şi dulceţuri şi zacusă de diverse sortimente. 

„Ceea ce facem noi este spiritul pur al lucrului artizanal. Nu ne-am gândit să le brevetăm, suntem devotaţi ideii de produs de nişă, artizanal local. Avem doar produse de calitate, de la producători pasionaţi, care au o poveste frumoasă”, spune Valentin Teodorescu. 

inghetata

sursa: Cristina Mînea

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Renumitele roşii de Matca lipsesc încă de pe mesele românilor din cauza vremii:„Nu a fost aproape deloc soare”

Arestări în cazul revoltei de la Matca. Doi legumicultori au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru ultraj VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite