Îngheţata cu susan negru creată de un student din Ucraina, campioană la un concurs organizat de Universitatea Galaţi
0Îngheţata cu susan negru, realizată de ucraineanul Heorhii Karainaki, student în anul anul III la „Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare” în Galaţi, a câştigat medalia de aur la categoria desert, în cadrul unui concurs organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Peste 60 de studenţi din anul II şi III la Facultatea „Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi” şi doi masteranzi au participat la concursul profesional organizat în cadrul Proiectului „Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă” .
La categoria desert, marele premiu a fost obţinut de un student din Ucraina. Heorhii Karainaki este student în anul trei la „Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare” şi a participat la concurs cu o îngheţată cu susan negru.
„Susanul negru conţine cu 50% mai mult calciu decât susanul alb precum şi cantităţi mari de antioxidanţi, vitamine, acid folic, fier şi fibre alimentare. Pentru îngheţată, eu l-am prăjit şi mărunţit. Gustul dulce vine de la amestecul de fructe, lapte şi miere”, a explicat Heorhii Karainaki, studentul ucrainian.
Argintul a fost luat de tortul cu blat de cacao cu mousse de fructe de pădure şi cremă cu dulceaţă de ardei iute, realizat de Silviu Măntăilă şi Oana Tănăsucă.
Bronzul a ajuns la echipa formată din Elena-Nicoleta Vioreanu, Mihaela-Georgiana Vlad, pentru o prăjitură de ciocolată şi sos de zmeură.
Sursa: UDJ Galaţi
La categoria „Fel principal“, pe primul loc s-a situat un preparat care este rezultatul unei combinaţii de reţete: Butterfish în crustă de bacon şi fistic cu salsa de caju şi merişoare cu sos de lime şi piure de ceapă cu cafea, realizat de Ionela Neagu, Alina Georgiana Şerban şi Constanţa Momanu.
Locul doi a revenit echipei care a pregătit Surf &Turf (vită cu garnitură de sparanghel şi creveţi): Oana Tănăsucă şi Silviu Măntăilă. Pe locul trei a ajuns echipa care a gătit ton la gril cu fenicul şi avocado: Nadia Răducan, Iuliana Magdalena Norocea, Vasile Petruţ Moisa.
Sursa: UDJ Galaţi
Studenţii au folosit, unii în cadrul unei lucrări, alţii într-o reţetă, tot ce au învăţat pe parcursul anului, la orele de Practică la laboratorul de gastronomie, precum şi la cele de tehnologii moderne în industria produselor de cofetarie şi patiserie, gastronomie şi procesarea artizanală a alimentelor, alimente dietetice, procesarea alimentelor în alimentaţie publică şi proiectarea şi promovarea produselor noi în industria alimentară.
Sursa: UDJ Galaţi
„Fiecare echipă a ales o reţetă clasică, la care a adăugat un ingredient nou, sau mai multe, pe care le-au combinat într-un preparat culinar inedit. S-au folosit ingrediente mai căutate în ziua de astăzi, bogate în antioxidanţi, pentru a obţine un preparat inovativ şi sănătos pentru consumatori”, a declarat Daniela Istrati, cadrul didactic responsabil de practică din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume