Titlul pentru „Cea mai frumoasă etichetă de vin” din ţară a fost câştigat de vrânceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eticheta câştigătoare a concursului oraganizat de BASF
Eticheta câştigătoare a concursului oraganizat de BASF

Competiţia s-a adresat viticultorilor mici şi mijlocii din România şi a fost organizată de cea mai cunoscută firmă pentru protecţia plantelor.

Cel mai mari furnizor al pieţei locale de produse pentru protecţia plantelor, BASF Agricultural Solutions România, a organizat o nouă ediţie a concursului „Poveşti cu vinuri româneşti”.

Este o competiţie dedicată viticultorilor mici şi mijlocii din ţara noastră, care au suprafeţe de până în 100 de hectare, rolul fiind unul de a-i ajuta pe viticultori să-şi promoveze şi să-şi vândă vinurile.

Concursul s-a organizat pe mai multe secţiuni, de degustare de vinuri albe, roze şi roşii de către membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), dar una dintre secţiunile concursului a fost dedicată etichetelor de pe sticlele de vin.

Astfel, atât fanii paginii de Facebook a companiei au avut posibilitatea să voteze cea mai atractivă etichetă, iar pe de altă parte, un juriu alcătuit din specialişti în domeniul advertisingului au ales eticheta creativă, eticheta cu cel mai frumos design şi cu cele mai mari şanse de a avea succes pe piaţă.

În urma voturilor primite, primul loc a fost obţinut de Crama ”Moşia Domnească” din Panciu.

eticheta panciu

Aceasta a participat la concurs cu eticheta sticlei de Riesling italian - ”Începuturi” - un vin alb sec.

„Începuturi, Riesling italian, Moşia-Domnească-Panciu este crama câştigătoare a concursului Cea mai frumoasă etichetă din România. Felicităm toţi participanţii şi ridicăm un pahar în cinstea celor mai frumoase poveşti cu vinuri româneşti!”, au anunţat organizatorii concursului.

Crama "Moşia Domnească" este relativ nouă pe piaţa vinurilor din România, investiţia fiind începută în anul 2017, pe o suprafaţă de 85 de hectare, situate în comuna Străoane, din podgoria Panciu. Cea mai mare parte a suprafeţei de vie o reprezintă plantaţiile noi, realizate prin programul de restructurare-reconversie. Soiurile cultivate acolo sunt Fetească regală, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Riesling italian, Muscat Otonel, Pinot Noir şi Pinot Gris.

eticheta panciu

Cât priveşte vinul pe care se regăseşte cea mai frumoasă etichetă, rieslingul italian, acesta este un vin de o culore galben pai cu inflexiuni verzui, în care se regăsesc arome de fructe coapte, citrice şi flori de vară.

„Aciditatea uşor ridicată integrată bine cu alcoolul dezvăluie gustativ arome de grapefruit roz, lamâie şi măr verde acest vin devenind partenerul ideal pentru preparatele cu peşte şi carne de pasăre”, potrivit reprezentanţilor firmei.

Vă mai recomandăm:

Unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România şi-a schimbat numele în „Beciul Domnesc”

Vincon a reprezentat Vrancea la Târgul Internaţional de Vinuri de la Londra

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite