Numărul salariaţilor de la ArcelorMittal Galaţi va fi redus din nou prin autodisponibilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt vizaţi  în jur de 500 de siderurgişti, care lucrează în cadrul Departamentului Structural and Skill Pool. Reducerea de personal va fi aplicată începând de luni 25 martie şi are ca scop adaptarea numărului de salariaţi la nivelul mai scăzut al producţiei.

"Conducerea ArcelorMittal Galaţi a informat partenerii sociali privind lansarea unei scheme de separare voluntară pentru angajaţii din cadrul Departamentului Structural and Skill Pool", a declarat, Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

În respectivul departament lucrează aproape 1000 de siderurgişti cei mai mulţi proveniţi la foste secţii şi uzine a căror activitate a fost închisă în scopul redimensionării şi restructurării capacităţii de producţie  a combinatului.

La ora actuală, în Combinatul siderurgic de la Galaţi, mai lucrează 7.500 de persoane şi este de aşteptat ca, în urma noului val de autodisponibilizări, numărul acestora să scadă sub 7.000 de angajaţi.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a informat liderii sindicatelor de pe platforma siderurgică în legătură cu programul după care se va derula noua schemă de plecări voluntare.

Astfel, angajaţii care optează pentru renunţarea la locurile lor de muncă în schimbul pachetelor financiare compensatorii pot depune cereri în perioada 25 martie - 15 aprilie. Solicitările vor fi analizate şi, în cazul celor aprobate, autodisponibilizările vor fi puse în aplicare în perioada 1 aprilie - 31 mai.

După cum susţin liderii sindicali din combinat, pachetele financiare oferite autodisponibilizaţilor, mai mici decât cele de anul trecut, vor consta în plăţi compensatorii cuprinse între 15.000 şi 25.000 de lei la care se adaugă şase până la 17 salarii compensatorii (acordate în funcţie de mai multe criterii).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite