Protestele de la Dacia s-au încheiat dupa ce conducerea a acceptat toate revendicările muncitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
greva dacia

După aproape două zile de negocieri cei care au cedat au fost angajatorii de la Dacia şi au acceptat toate revendicările cerute de protestatari. O singură revendicare a fost amânată pentru săptămâna viitoare şi anume cuantumul procentului de creştere salarială.

Update 17:30 Într-un comunicat de presă al Departamentului de Comunicare Dacia se precizează ferm că toţi angajaţii protestatari de la uzină  vor fi  sancţionaţi."Salariaţii care au părăsit posturile de lucru în datele de 20 şi 21 martie nu vor fi plătiţi pentru timpul cât au absentat nemotivat din postul de lucru. De asemenea, conducerea Dacia va demara procedurile legale în vederea sancţionării angajaţilor care au încălcat prevederile CCM şi ale Regulamentului intern, prin absentarea de la locul de muncă. O altă măsură avută în vedere de conducerea Dacia este tragerea la răspundere materială a celor care sunt răspunzători de prejudiciile cauzate de întreruperea ilegală a activităţii",se mai precizează în comunicat.

Protetatarii au acceptat astfel să se intoarcă la locul de muncă şi să inceapă producţia.Procentul de creştere salarială cerut de angajaţi şi de la care se va reporni negocierea este de 25 la suta din salariul minim câştigat de un angajat de la Dacia şi este în valoare de 500 lei.Deocamdată patronatul francez nu oferă decât o creştere cu 5 la sută.

Creşterea salarială va fii negociată marti,26 februarie

Muncitorii care au participat la protest îi ameninţă însă pe angajatori că dacă în urma negocierilor de săptămâna viitoare nu vor avea creşterile dorite vor opri din nou producţia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite