Microbuze școlare electrice pentru școlile sătești, pentru cheltuieli mai mici

0
Publicat:

Ideea aparține Consiliului Județean Galați, care va achiziționa 40 de microbuze școlare electrice, ce vor transporta peste 9.000 de elevi din mai multe comune gălățene. Valoarea investiției depășește 50 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind asigurați din fonduri europene.

Vor fi cumpărate 40 de microbuze, care vor transporta peste 9.000 de elevi FOTO arhivă Adevărul
Vor fi cumpărate 40 de microbuze, care vor transporta peste 9.000 de elevi FOTO arhivă Adevărul

Proiectul va fi depus în scurt timp spre finanțare în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride și GNC”, cu fonduri asigurate de Administrația Fondului de Mediu.

Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

„Este vorba despre achiziționarea a 40 de microbuze școlare electrice pentru școlile din mediul rural, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport.  În condițiile prețurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din județ, la care se adaugă și costurile mai mici de întreținere. Mai mult, un transport ecologic înseamnă și un aer mai puțin poluat, precum și un mediu mai curat”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Stațiile de încărcare, un proiect finanțat din bugetul CJ Galați

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la unitățile administrativ-teritoriale (UAT) din județ, în limita bugetului prevăzut de acest program, tinând cont și de repartizarea echilibrată a acestora. Deocamdată, lista nu este disponibilă, însă există promisiunea că va fi dată publicității în scurt timp, pentru a elimina orice fel de suspiciuni.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Galați de la sfârșitul acestei luni,  va fi supus aprobării acordul de participare la acest program, iar proiectul va fi depus imediat ce axele de finanțare vor fi deschise.

„Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru stațiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanțare”, mai spune președintele Consiliului Județean Galați.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri