Medic de familie: „Scutirile de şcoală şi concediile medicale curg ca în vârful valului de COVID”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Egri Eduard , sursa: Arhivă Personală
Medicul Egri Eduard , sursa: Arhivă Personală

Medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard a constatat că, în ultimele zile, la cabinetul său ajung tot mai mai mulţi copii şi adulţi cu afecţiuni respiratorii, situaţia fiind comparată cu cea valul cinci al pandemiei SARS-COV-2.

„Copii şi adulţi, deopotrivă bolnavi, bunici îmbolnăviţi de la copii, viroze, pneumonii, sinuzite, laringite etc, practic tot tacâmul, scutirile de şcoală şi concediile medicale curg ca în vârful valului de Covid”, afirmă dr. Egri Eduard.

Medicul este îngrijorat de faptul că sunt foarte multe forme severe, atât la copii cât şi la adulţi. Pentru a ne proteja, dr. Egri Eduard recomandă în continuare purtarea măştilor de protecţie în spaţiile închise şi aglomerate.

„Evoluţii imprevizibile, de exemplu, după câteva zile de febră şi alte simptome specifice vin două, trei zile de linişte, aparent indicând vindecarea iar apoi de la capăt din nou simptome severe indicând apariţia complicaţiilor. Mulţi o să intre în următorul val de covid cu organismul slăbit sau extenuat. De ce se întâmplă aceste lucruri? Ştim cu toţii, am mai scris. Ce avem de făcut? Să ne protejăm, ştim cu toţii cum”, susţine dr. Egri Eduard, pe pagina sa de Facebook.

Eduard Egri este medic de familie şi, încă de la debutul pandemiei, s-a remarcat prin diverse mesaje pe Facebook prin care încearcă să conştientizeze populaţia despre pericolul infecţiei cu SARS CoV-2, despre importanţa vaccinării, a respectărilor măsurilor de protecţie, dar şi despre anumite teme care implică sănătatea publică. 

Vă recomandăm şi:

Virusolog român din SUA, despre Omicron: „Toată lumea zice că vom scăpa mai repede, eu o să vă dezamăgesc”

Dr. Cristian Apetrei, virusolog român din SUA: „O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile“

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite