Mânz abia născut, maltratat pentru că sugea lapte de la iapă: „Au vrut să-l omoare, dar au intervenit vecinii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
manz

Un mânz abia născut a fost maltratat de stăpân şi doar o minune a făcut ca el să fie salvat. Ca să nu sugă lapte de la iapă, stăpânul a vrut să scape de el. Pentru că a despărţit mânzul de mamă, proprietarul a primit o amendă de 1.000 de lei.

Cazul a fost făcut public de un iubitor de animale din localitatea Smulţi, judeţul Galaţi. El povesteşte că mânzul abia născut a fost la un pas de moarte, fiind maltratat de stăpân. Supărat că suge lapte de la iapă, proprietarul a vrut să scape de el. Mai întâi l-a chinuit, retezându-i coama şi coada. 

„Are trei zile de când s-a născut şi deja a cunoscut răul din primele clipe de când a apărut pe lume. Stăpânul a vrut să scape de el şi a încercat să îl omoare, dar nişte vecini au intervenit şi l-au luat de acolo. Surioara lui a fost mai puţin norocoasă şi, din păcate, a fost omorâtă imediat după naştere şi dată la câini drept hrană. Acum această familie încearcă să îl ţină în viaţă, dar cu lapte de vacă şi zahăr este imposibil sa trăiască. La câteva case distanţă mama mânzului plânge şi zbiară după el neîncetat. Noi vrem să luăm iapa şi să o ducem la mânz, pentru că este singura lui şansă de supravieţuire”, se arată într-o postare făcută de „Salvăm Animalele Galaţi”, pe Facebook. 

Localnicii povestesc că proprietarul este cunoscut pentru astfel de fapte de cruzime împotriva animalelor. 

„Caii sunt ţinuţi în condiţii groaznice fără mâncare şi apă, sunt bătuţi şi maltrataţi. (...)Vă rog să nu mă puneţi să sun la poliţie sau să anunt autorităţile de aici pentru că nu se va lua nicio măsură şi tot de partea lui vor fi pentru ca o astfel de familie fără gram de cultură aduce voturi pentru un kg de făină şi o bere”, spune Sorin Jaglău, iubitor de animale. 

Reprezentanţii Asociaţiei pentru protecţia animalelor ”Ajutaţi-l pe Lăbuş” au sesizat Poliţia Animalelor. 

„Aseară am aflat şi am sesizat cazul Poliţiei Animalelor. Este trist şi inuman că se întâmplă astfel de cazuri. Din păcate, multe dintre ele se întâmplă în mediul rural şi aflăm de ele mult prea târziu. În astfel de cazuri trebuie intervenit de urgenţă şi salvate animalele”, spune Corina Grigore, administratorul Ajutaţi-l pe Lăbuş. 

Un echipaj de la Poliţia Animalelor Galaţi s-a deplasat vineri dimineaţă la faţa locului şi, în urma verificărilor, a constatat că nu există fapte de natură penală. În schimb, proprietarul a fost sancţionat cu 1.000 de lei pentru despărţirea „puiului de mamă mai devreme de vârsta de opt săptămâni”. 

„Având în vedere informatiile şi imaginile apărute in mediul on-line, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au deplasat la fata locului, în comuna Smulţi, la domiciliul proprietarului animalelor, şi, în urma verificărilor, nu au constatat aspecte de natură penală. De asemenea, s-a stabilit că nu sunt întrunite condiţiile prevazute de lege pentru emiterea unui ordin de plasare a animalelor în adăpost. Întrucât a fost constatată săvârşirea de către persoana în cauză a unei fapte de natură contravenţională, respectiv despărţirea puilor de mamă, până la împlinirea vârstei de 8 săptămâni, aceasta a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis IPJ Galaţi. 

manz

Vă recomandăm şi:

 VIDEO Poliţia a luat primele măsuri în cazul bărbatului care a maltratat un cal la un târg tradiţional. Ce a păţit proprietarul animalului

Imagini şocante în Constanţa. 40 de cai legaţi, care par maltrataţi, filmaţi pe marginea unui lac de lângă Techirghiol

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite