Locuitorii unui oraș, disperați de mirosul insuportabil provocat de o fabrică de ulei. Garda de Mediu, în control

0
Publicat:

Locuitorii din Valea Orașului (Galați) s-au plâns, în nenumărate rânduri, de mirosul insuportabil care provine, în ultima perioadă, de la fabrică de ulei din zonă. Garda de Mediu a mers în control și a dat amenzi usturătoare.

Fabrica de ulei, amendată FOTO: Garda de Mediu
Fabrica de ulei, amendată FOTO: Garda de Mediu

În urma sesizărilor repetate din partea oamenilor cu privire la disconfortul olfactiv, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu -Comisariatul Județean Galați au făcut un control la o fabrică de procesare a semințelor oleaginoase, în vederea producerii uleiurilor vegetale brute și rafinate.

„În cadrul controlului, s-a identificat o sursă de disconfort olfactiv la secția de albire a uleiului de la noua rafinărie a companiei, aflată în probe. Chiar dacă instalațiile aflate în funcțiune nu au înregistrat depășiri ale valorilor maxime admise, nu s-a monitorizat disconfortul olfactiv generat de instalațiile noi aflate în probe”, a transmis Garda de Mediu Galați.

Reprezentanții societății anunță că societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă de 15.000 de lei conform legii privind calitatea aerului înconjurător. De asemenea, au fost stabilite mai multe măsuri.

„Ca urmare, societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă de 15.000 de lei, conform Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, au precizat inspectorii Gărzii de Mediu Galați.

Potrivit sursei citate, măsurile stabilite pentru remedierea situației includ „realizarea lucrărilor de mentenanță pentru echipamentele de depoluare conform unui plan de mentenanță, identificarea unei soluții tehnice pentru reducerea mirosului la sursă și prelevarea de probe de aer pentru determinarea mirosului în timpul efectuării probelor la noua secție de rafinare a uleiului”.

Elvețienii construiesc la Galați o fabrică de ulei

Tot la Galați, o fabrică de ulei va fi construită în Zona Liberă. Este vorba de investiție a unei companii din Elveția, de peste 20 de milioane de euro și va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat la 6 februarie 2023, contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Contractul de concesiune cu compania elvețiană a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite